Op donderdag was de gemeente nog druk bezig om de Torenstraat geschikt te maken voor de warenmarkt. Foto: Bernhard Harfsterkamp
Op donderdag was de gemeente nog druk bezig om de Torenstraat geschikt te maken voor de warenmarkt. Foto: Bernhard Harfsterkamp

Markt keert terug in het centrum

WINTERSWIJK – Vanaf zaterdag 24 oktober wordt de warenmarkt weer rondom de Jacobskerk op de Markt gehouden. Vanwege de coronacrisis werd de Markt de laatste maanden op de grote parkeerplaats tussen de Dingstraat en de Spoorstraat en aan de Roelvinkstraat gehouden. Op de Markt ontstond daardoor meer ruimte voor de terrassen van de horeca.

De omzet van de marktkooplui viel op de tijdelijke locatie tegen. Daarom leefde al langer de wens om terug te keren naar de vertrouwde plek op de Markt. Daar wordt meer bezoek verwacht, al zullen de Duitse bezoekers voorlopig nog grotendeels afwezig zijn. Ook de horeca rondom de Markt merkte dat door de afwezigheid van de bezoekers aan de warenmarkt er minder te doen was.

De terugkeer betekent dat de terrassen tijdens marktdagen weer kleiner zullen zijn. Vanwege de coronaregels moeten de marktkramen wel verder uit elkaar staan. Daarom zal de Torenstraat gebruikt worden om daar ook kramen te plaatsen. Om dit mogelijk te maken heeft de gemeente een aantal zaken in de Torenstraat gewijzigd. Zo zijn de daar aanwezige fietsenstallingen tijdelijk verwijderd.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden