Vanaf 1 november kunnen de skeelerleden van de WIJV corona-proof gebruik maken van het nieuwe schaats- en skeelercomplex aan de Bataafseweg. Foto: PR WIJV
Vanaf 1 november kunnen de skeelerleden van de WIJV corona-proof gebruik maken van het nieuwe schaats- en skeelercomplex aan de Bataafseweg. Foto: PR WIJV

Skeelerleden ijsvereniging kunnen vanaf 1 november de baan op

WINTERSWIJK - Hoewel de corona-maatregelen momenteel een officiële opening niet mogelijk maken, kunnen de skeelerleden van de Winterswijkse IJs Vereniging vanaf 1 november gebruik maken van het nieuwe schaats- en skeelercomplex aan de Bataafseweg in Winterswijk.

Het gebruik voor de leden is onbeperkt, dus op ieder moment van de dag bij daglicht. Het clubgebouw moet voorlopig nog gesloten blijven. Een kopje koffie drinken of toiletbezoek is nog niet mogelijk. Uiteraard dienen de skeeleraars voldoende onderlinge afstand te houden en zijn groepjes van meer dan 4 personen niet toegestaan, maar op een 400 meter lange en 10 meter brede baan hoeft dat geen probleem zijn. In een later stadium, wanneer de corona-problematiek hopelijk is verdwenen, zal het clubgebouw een aantal dagdelen geopend zijn en komen er ook trainingsavonden op een verlichte baan. Op die momenten is de baan ook toegankelijk voor niet-leden, die dan wel een entree dagkaart moeten kopen. Bij regenachtig weer mag (en kan) er niet geskeelerd worden en tijdens een vorstperiode is het complex gereserveerd voor de schaatsers.

Lidmaatschap
De skeeleraars moeten donateur worden van de IJsvereniging voor een bedrag van 12,50 euro per jaar, daarmee kunnen zij in een vorstperiode ook gebruik maken van de ijsbaan. Daarnaast betalen zij een skeelercontributie van 37,50 euro per jaar, dit is inclusief de verplichte afdracht aan de landelijke KNSB. Er zijn ook gezinslidmaatschappen (2 ouders en hun kinderen tot en met 12 jaar) mogelijk: donateursbijdrage wordt dan 25 euro en de aanvullende skeelercontributie 75 euro. Skeelerleden kunnen dus het gehele jaar onbeperkt gebruik maken van de baan. Uiteraard kunnen mensen zich ook alleen maar aanmelden als donateur, hetgeen dan alleen het recht op kosteloos schaatsen geeft.

Schaats- en Skeelerlessen
Wanneer de omstandigheden het toelaten, kunnen zowel schaatsers als skeeleraars zich aanmelden voor een serie lessen, onder leiding van ervaren instructeurs. Gezien de corona-regels is dit momenteel nog niet mogelijk, op de website en Facebookpagina van de Winterswijkse IJs Vereniging volgt tegen die tijd meer informatie.

Officiële Opening
Op dit moment kan de IJsvereniging geen grootse opening van het complex organiseren. Hopelijk kan er later een feestelijke opening gepland worden met open dagen, openingsactiviteiten en misschien demonstraties met prominente schaatsers of skeeleraars.


www.wijv.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden