Nacht van de Nacht gaat online in 2020

REGIO - Naar aanleiding van de huidige situatie rondom het coronavirus hebben de Natuur en Milieufederaties besloten om tijdens de Nacht van de Nacht van zaterdag 24 oktober geen fysieke activiteiten, bijeenkomsten en evenementen in het donker te houden. Daarvoor in de plaats is er een avondvullend programma via Facebook en Youtube. (www.facebook.com/nachtvandenacht).

Via de livestream op Facebook brengt de Nacht van de Nacht een interessant programma. Om 19 uur start er een lezing sterrenkunde voor kinderen door sterrenkundige Jeffrey Bout. Om 20 uur begint een workshop nachtfotografie van ambassadeur Johan van der Wielen (een van de beste nacht- en natuurfotografen). Om 21 uur start ambassadeur Govert Schilling een masterclass sterrenkunde en het programma wordt om 22 uur afgesloten met een lezing van professor Joke Meijer over de gevolgen van lichthinder op mens en dier. De avond wordt gehost door ambassadeur Vincent Bijlo en ambassadeur André Kuipers zal tijdens de avond een oproep doen. Het hele programma is te vinden op https://www.nachtvandenacht.nl/nieuws/livestream. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.

Waarom Nacht van de nacht?
Natuur en mensen raken uit balans als het dag- en nachtritme wordt verstoord. Verspreiding van licht is daarom een verstoring die zoveel mogelijk moet worden voorkomen. Natuur en Milieufederaties vragen aandacht om lichthinder terug te dringen. Om te beginnen roepen zij gemeenten, bedrijven en inwoners op om tijdens de Nacht van de Nacht zoveel mogelijk de lichten te doven en te genieten van de donkere nacht en de sterrenhemel. Op www.nachtvandenacht.nl/licht-uit-bij/ kunnen mensen laten weten dat zij het licht uitlaten.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden