Vacatures voor vrijwilligers

WINTERSWIJK - Ook deze week zijn er divers vacatures voor vrijwilligers.

Mentoren gezocht
Ben jij iemand die goed kan communiceren, initiatiefrijk en vaardig in besluiten en handelen is? Kun jij goed kan samenwerken, ben je onafhankelijk en integer, kun je grenzen stellen en ben je in staat om het eigen gedrag kritisch te bekijken en heb je een zorg gerelateerde MBO 4 opleiding? Jij bent dan wellicht de mentor die het Mentorschap Overijssel Gelderland zoekt. Een mentor is iemand die regelmatig langs gaat bij een cliënt, hem/haar leert kennen en weet wat hij/zij leuk vindt. Een mentor is ook iemand die beslissingen kan nemen op het gebied van zorg en welbevinden. De cliënt kan zelf deze beslissingen niet nemen, omdat hij/zij ze niet begrijpt en de gevolgen van bepaalde beslissingen niet kan overzien. Voor meer info over deze uitdagende vacature zie de website www.vpwinterswijk.nl

Klusmaatjes en tuinmaatjes
Het kluspunt is er voor mensen die om wat voor reden dan ook zelf niet kunnen klussen of tuinieren. Vaak zijn mensen er lichamelijk of psychisch niet toe in staat en roepen dan om hulp in van het klusteam. Het team is op zoek naar vrijwilligers met gouden handen en groene vingers. Het werk bestaat uit kleine klussen zoals een lampje ophangen of de tuin onkruid vrij maken. Heb je tijd over, ben je sociaal is ingesteld en bezit je gouden handen en of groene vingers dan ben jij de persoon die het kluspunt zoekt.

Hallo Perron 8
Perron 8 zoekt vrijwilligers die samen met cliënten van stichting de Lichtenvoorde en andere instellingen op stap willen gaan en leuke dingen doen. De bedoeling is dat de vrijwilligers de cliënten begeleiden en ondersteunen waar nodig. Af en toe of elke week, dat maakt niet uit. Samen gaat men graag naar dierentuinen, theater, sportevenementen, musea. Ook dicht bij huis doet men aan alle soorten invulling van hun vrije tijd. Denk aan wandelen, koken, huifkartochten of als vrijwilliger meewerken op evenementen zoals de Zwarte Cross maar ook bij de Samenloop voor Hoop of bij een corso vereniging. Perron 8 maakt graag mensen blij dus zoeken zij mensen die ook blij en enthousiast worden en het leuk willen hebben.

Kledingbank
De kledingbank is er voor mensen die weinig geld hebben en weinig of geen nieuwe kleding kunnen kopen. De kledingbank bestaat uit een hecht team van vrijwilligers. Inmiddels zijn er veertig vrijwilligers zes dagen per week actief. Jaarlijks worden meer dan duizend mensen (echtparen, gezinnen, alleenstaanden) uit Winterswijk en de omliggende gemeenten Oost-Gelre, Berkelland en Aalten geholpen. De Kledingbank wordt aangestuurd door een bestuur. Voor dit bestuur wordt nu een voorzitter gezocht. Heb je affiniteit met de doelgroep ga dan het gesprek met het huidige bestuur aan.

In verband met het coronavirus zijn er bij het Vrijwilligerspunt tot nader order geen inloopspreekuren. De vrijwilligere medewerkers zijn echter wel telefonisch te bereiken. Ook voor een persoonlijk gesprek of een intake zijn de vrijwilligers te bereiken. Voor meer info over de vacatures kan men contact opnemen met de diverse organisaties.

Meer informatie via: https://wijwinterswijk.nl/vrijwilligerspunt/vacatures. Uiteraard kan ook telefonisch contact opnemen, tel. 0543- 200026 of mail naar info@vpwinterswijk.nl.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden