Museum zoekt projectvrijwilligers

WINTERSWIJK - Vereniging Het Museum heeft voor de komende tijd een aantal projecten op stapel staan. Eén daarvan is het herinrichten van de geologische collectie. De zeer gewaardeerde vrijwilliger die hierbij tot dusver betrokken was, heeft momenteel minder tijd en gelegenheid om zich hier mee bezig te houden. Het Museum zoekt een vrijwilliger die geïnteresseerd is in, of ervaring heeft met geologie en de collectie wil doorlichten en opnieuw inrichten. Dit project duurt ongeveer zes maanden.

De bezoekers van het museum kunnen dan een goed inzicht krijgen in deze bijzondere collectie en de aard van Winterswijk.

Verder staat er in de weverijafdeling van de Museumfabriek een mooie verzameling toestellen uit de vergane textielglorietijd van Winterswijk: een spoelmachine, een handweefselgetouw, mechanische spoelgetouwen, breimachines en een modern grijpergetouw. Voor onderhoud en reparatie kan de afdeling hiervoor nog vrijwilligers gebruiken.

Wie interesse heeft in het geologieproject of technisch een steentje wil bijdragen, kan zich opgeven via mail info@vereniginghetmuseum.nl ter attentie van dhr. Ries de Jong.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden