<p>Roger Heerink. Foto: Anne-Malou Heerink</p>

Roger Heerink. Foto: Anne-Malou Heerink

Roger Heerink neemt nummer op met Alanis Morissette

WINTERSWJK - De Winterswijkse zanger, songwriter, gitarist Roger Heerink heeft een duet opgenomen met zangeres Alanis Morissette. Hij dook thuis zijn studio in en voegde zijn zang en gitaarspel toe aan het nummer Your House. Dit nummer is a capella gezongen en staat als hidden track op het album Jagged Little Pill uit 1995, van de Canadees-Amerikaanse zangeres. Roger maakte een clip en plaatste het op Facebook en YouTube. De reacties zijn tot nu toe positief.

Door Verona Westera

“Ik wil gewoon proberen iets moois te maken”, vertelt Roger. “Dit is een prachtig nummer dat meer aandacht verdient. Daarom heb ik naar eigen inzicht gitaarpartijen en zang toegevoegd. Ik moest wat sleutelen om er voor te zorgen dat mijn toevoeging keurig in de maat kwam.”
Al eerder bewerkte Roger het nummer Jackies Strength van Tori Amos tot een duet. Ook daarbij werd een clip gemaakt, waarbij Roger beelden van Winterswijk gebruikte. “Het nummer is nu genomineerd voor een plek in de Gelderse Top 100”, lacht Roger.

Het nummer Your House is gedeeld op de grootste fansites van Morissette. “Het mooiste zou zijn als er een reactie komt van de Alanis zelf, of haar team. Ook bij het duet met Tori Amos kwam er een positieve reactie van haar team. Natuurlijk is het leuk dat mensen het op sociale media delen, reageren en het leuk vinden.”

In deze coronatijd is het voor muzikanten niet eenvoudig om muziek te maken zoals ze gewend zijn. Op het podium en voor een volle zaal. Roger is zanger/gitarist van de band Lou Patty, maar met de band kan hij het podium niet op in verband met coronamaatregelen. “We zijn wel gevraagd te komen spelen in Duitsland. In een grote concertzaal zitten dan 200 mensen op 2 meter afstand van elkaar. Er zouden dan vijf bands optreden. We hebben het gecanceld. We vinden het risico te groot”, legt Roger uit.

Maar Heerink kan muzikaal gezien niet stil zitten. In de coronaperiode nam hij dus de duetten op met Tori Amos en Alanis Morissette op, maar hij was ook actief met een band. “Ik probeer originele muzikale projecten op te zetten. Veelal van huis uit. Afgelopen jaar heb ik ook een band The Screenz opgezet. De band bestaat uit 8 muzikanten. Samen hebben we een nummer geschreven zonder elkaar te ontmoeten. Contact verliep via mail en Whatsapp.” Er verscheen een nummer op Spotify en de clip werd veel gedeeld op sociale media. Binnenkort komt een tweede nummer van The Screenz uit, te zien en horen via Spotify en Facebook.


Your House is te zien en te horen via:Het nummer van Tori Amos:


Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Wat vindt u?

De gemeente Winterswijk wil volgend jaar minder informatie publiceren op de gemeentepagina's in de krant en meer inzetten op digitale informatievoorziening. Wat vindt u hiervan?Reageren!