Veiling bij FC Winterswijk. Foto: PR FC Winterswijk
Veiling bij FC Winterswijk. Foto: PR FC Winterswijk

FC Winterswijk steunt jeugd, winkeliers en Spieren voor Spieren met online veiling

WINTERSWIJK - Op vrijdag 20 november zou FC Winterswijk in samenwerking met Veiling op je club de tweede grote veilingavond houden. Door corona is het onmogelijk om dit in dezelfde opzette doen als in 2019. Daarom komt de club met een alternatief: een online veiling. De opbrengst is niet alleen voor de jeugd van de eigen club, maar ook voor de Winterswijkse winkeliers en Spieren voor Spieren.

Steuntje in de rug
Voorzitter Gerrit te Kolste licht toe: “Na het succes van vorig jaar keken wij er natuurlijk enorm naar uit om een tweede editie te houden. Helaas maakt de corona het onmogelijk om nu met zo’n grote groep mensen bij elkaar te komen. Daarnaast zijn er vast ook ondernemers die het in deze periode zwaar hebben, en daarom vinden we het niet gepast om hen dezelfde bijdrage te vragen als vorig jaar. Maar FC Winterswijk is er de club niet naar, om bij de pakken neer te gaan zitten en daarom hebben we een leuk alternatief bedacht, waarbij we de ondernemers zelfs een steuntje in de rug willen geven!”

Online veiling
Van 6 tot en met 20 november zal FC Winterswijk in samenwerking met Veiling op je club en het bekende veilingplatform Catawiki een online veiling organiseren met ongeveer 25 bijzondere items. Deze verschijnen zoals gebruikelijk in een glossy veilingmagazine. Te Kolste: “Denk bijvoorbeeld aan een gesigneerd schaatspak van Sven Kramer en diverse gesigneerde shirts van Eredivisieclubs. We koppelen hier drie doelen aan. Naast het investeren in de breedtesport bij onze vereniging kiezen we er voor om een deel van de opbrengst te reserveren om voor onze loterij en veiling in 2021 items in te kopen bij onze lokale winkeliers, om hen zo een steuntje in de rug te geven. Tot slot zullen wij een mooi deel van de opbrengst doneren aan Spieren voor Spieren. Zij hebben als missie: alle spierziekten bij kinderen verslaan. En doel dat wij graag omarmen!”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden