Vrijwilligers Present knappen huis jonge moeder op

WINTERSWIJK - Een groepje vrijwilligers van Present heeft onlangs een jonge Winterswijkse moeder geholpen bij het opknappen van haar nieuwe huis. Ze hebben verspreid over een aantal dagen, op de begane grond laminaat gelegd en de wanden op de bovenverdieping behangen. Daarnaast heeft een van de vrijwilligers de heg geknipt, zodat de buurman hier langs kan rijden zonder krassen op zijn auto te krijgen. De vrijwilligers zijn ondertussen al gewend aan de coronamaatregelen en houden voldoende afstand van elkaar en zorgen dat binnenruimtes goed worden geventileerd door ramen en deuren open te houden.

De jonge moeder was erg blij dat de vrijwilligers haar ondanks de coronamaatregelen konden helpen. Ze woonde voor nood tijdelijk in bij haar ouders, maar een eigen huis is natuurlijk veel fijner. Voor haar, maar vooral ook voor haar ouders en thuiswonende stiefzus van 15.

Haar ouders wilden haar graag helpen bij het opknappen van haar nieuwe woning, maar door gezondheidsklachten konden zij deze enorme klus niet alleen klaren. Gelukkig was daar de hulp van de enthousiaste vrijwilligers. Tijdens het klussen werden zij goed verzorgd door de jonge vrouw met koffie en iets erbij. De vrouw had daarnaast ook gezorgd dat alle wanden behang klaar waren, zodat de mannen meteen aan de slag konden.

De vrijwilligers kunnen ook nu nog steeds aan de slag voor Present. Hierbij wordt voortdurend met de matregelen die vanuit het RIVM gelden. Een Presentproject is meer dan een gezellig (team)uitje: het is werk dat nodig is en niet vanuit huis kan worden gedaan. Voor veel hulpontvangers is het een lastige periode. De komst van een groepje mensen is voor hen juist nu erg fijn. Omzien naar elkaar, daar gaat het om

Wie ook graag iet wil betekenen voor iemand anders, of een andere Winterswijker blij wil maken met een opgeknapt huis of tuin, kan contact opnemen met de projectcoördinator van Present via annekevannierop@presentwinterswijk.nl.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden