Monique Stevens in haar knusse en gemoedelijke winkel aan de Kloetenseweg 47.
Foto: Han van de Laar
Monique Stevens in haar knusse en gemoedelijke winkel aan de Kloetenseweg 47. Foto: Han van de Laar

Monere Bloemdecoraties: het juiste boeket voor ieder moment

‘We zijn weer helemaal terug’

Door Han van de Laar

WINTERSWIJK- Monique Stevens, eigenaresse van de zaak Monere Bloemendecoraties, is er weer helemaal klaar voor. “In de afgelopen periode stonden mijn werkzaamheden door omstandigheden op een lager pitje, maar inmiddels ben ik weer op volle kracht bezig. Komend weekend is de feestelijke heropening van Monere aan de Kloetenseweg 47 met een aantal leuke acties.” Naast vaste openingstijden is Monique dagelijks bereikbaar voor bestellingen en afspraken.

Monique begon tien geleden samen met echtgenoot Patrick Stevens met haar eigen zaak. Eerst nog aan de Prunusstraat en inmiddels alweer drie jaar op de huidige locatie. De naam komt uit het Latijn, want Monere betekent Monique en staat voor herinneren en adviseren. Ze is gespecialiseerd in uitvaartboeketten en heeft contacten met alle verzekeraars. “Ik overleg altijd met de familie. Dan luister ik naar de wensen. ‘Eerst het oor en dan de handen’ is mijn motto. Samen bouwen we het boeket op, waarbij ik adviseer en mogelijkheden laat zien. Ik wil er altijd iets moois van maken. Dat is het laatste wat je voor de nabestaanden kunt doen. De soorten bloemen, kleuren, materialen en decoraties, alles komt aan bod. Het wegbrengen en het aankleden van de kist doe ik ook allemaal zelf. Zo kom ik in de hele regio. Daarnaast doe ik veel trouwboeketten. Dat is ook mooi en dankbaar om te doen. Daarvoor ga ik eveneens op huisbezoek. Ik wil het liefste altijd persoonlijk de wensen horen en een beeld krijgen van wat bij iemand past. Op mijn Facebook-pagina kun je wel 1.300 foto’s zien. Ik zit dan ook al tegen zo’n 10.000 views!”

Verse bloemen
Monique bestelt de bloemen rechtstreeks bij de veiling en diverse kwekers, zodat de klant altijd gegarandeerd is van verse bloemen. Ik gebruik dan ook geen koelcel. Daarom is het goed om een paar dagen van tevoren een bestelling door te geven. Dan is het zeker dat de bloemen vers zijn. Ik verzorg tevens bloemenabonnementen. De klanten ontvangen dan om de twee weken een mooi boeket. Ook kunnen bedrijven en instellingen bij Monere Bloemdecoraties terecht voor een fleurig boeket of bloemstuk op de balie en ook voor recepties en andere feestelijke gebeurtenissen. Het lijkt me tevens een eer om van de gemeente Winterswijk opdrachten te krijgen. In de winkel heeft Monique naast boeketten ook veel accessoires, zoals kaarsen en vazen. Tevens geeft ze workshops. De kerstworkshop is deze keer BijHillen aan de Misterweg 77 en wordt gehouden op 13-14-15-16 december. Aanmelden kan via Facebook of telefonisch.

Opening
De openingstijden van Monere zijn donderdags van 11.00-16.30 uur, vrijdags van 9.00-16.30 uur en zaterdags van 8.30-16.30 uur. Iedere maandag is er flowersale van 9.00-11.00 uur en worden de bloemen met twintig procent korting verkocht, deze staan zeker nog wel een week. In het openingsweekend van 15-16-17 oktober zijn er volop acties. Bij een besteding van twintig euro aan bloemen ontvangt men een bloemenbon van vijf euro. Ook is er een like-actie op Facebook. Onder de deelnemers wordt een mooi boeket verloot. Voor het maken van afspraken is Monique iedere dag bereikbaar van 9.00 tot 21.00 uur via 06-8141 9911. Mailen kan naar info@monere.nu. Monere is ook te vinden op Instagram.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden