Afbeelding

Vacatures voor vrijwilligers

Algemeen

WINTERSWIJK - Ook deze week zijn er weer diverse vacatures voor vrijwilligers.

Maatjes gezocht!
Bij Maatjes staan menselijkheid en gelijkwaardigheid centraal. Het draait om persoonlijk contact. Warmte, humor, aandacht, tijd, respect en begrip zijn belangrijk. Maatjes voelen zich allebei beter door hun wekelijkse, of tweewekelijkse ontmoetingen. Diverse organisaties hebben zich bij het Vrijwilligerspunt gemeld. Allen zijn op zoek naar maatjes. Want Maatjes zijn er in alle soorten. Er zijn Maatjes die langskomen. Maatjes die helpen of advies geven. Maatjes die anderen laten lachen. Of Maatjes die meegaan naar moeilijke en of lastige dingen. Er zijn wandelmaatjes, leesmaatjes, boodschappenmaatjes, schuldhulpmaatjes, huiswerkmaatjes, sportmaatjes. En nog veel meer Maatjes. Het Vrijwilligerspunt zoekt voor diverse organisaties Maatjes.

Begeleider zwembadbezoek
Een zelfstandige wonende vrouw wil graag naar het zwembad. Omdat zij met stokken loopt kan ze niet zelfstandig doen. Ze is bang om op de gladde vloer van het zwembad te vallen. Letterlijk betekent dit dat zij iemand zoekt die bij haar in de buurt wil blijven en haar van en naar het bad wil begeleiden zodat ze niet valt.

Fietsmaatjes
Een mevrouw van rond de 70 jaar is op zoek naar iemand die met haar wil fietsen. Zelf zit zij in een scootmobiel. Gewoon samen gezellig met iemand buiten zijn, dat is wat zij zo graag zou willen.

Een jonge man zoekt iemand die met hem wat verdere afstanden wil fietsen, samen wil wandelen en ook gezellig samen een terrasje te pakken en daar dan een goed gesprek te hebben.

Leesmaatje
Een 80-jarige belezen, optimistische, integere, rustige man leest nog steeds graag. Ook vindt hij het fijn om over boeken te praten. Heel graag zou hij nog eens één keer per week bezoek ontvangen en dan samen, in een ontspannen sfeer, een voor beiden interessant boek lezen en dit dan samen te delen.

Dus als je iets wil doen voor een ander, kun je ook via het Vrijwilligerspunt Maatje worden. Heb je belangstelling neem dan contact op met het Vrijwilligerspunt. Tel. nr. 0543 200026. E-mail info@vpwinterswijk.nl. Op veilige afstand en onder het genot van een kopje koffie bespreken we ook graag de diverse mogelijkheden. He adres is: Roelvinkstraat 2.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant