V.l.n.r.: Jan Kreunen, Sandro Soijer, Dennis Kolsté, Tamara Dibbets, Gerrit te Hennepe en Twan van Dongen staan voor ASW. Foto: Han van de Laar
V.l.n.r.: Jan Kreunen, Sandro Soijer, Dennis Kolsté, Tamara Dibbets, Gerrit te Hennepe en Twan van Dongen staan voor ASW. Foto: Han van de Laar

Autoschade Winterswijk stelt jubileumviering uit

Algemeen

WINTERSWIJK - Het is inmiddels bijna dertien jaar geleden dat Dennis Kolsté met zijn eigen schadeherstelbedrijf is begonnen. Dennis: “Om precies te zijn op 23 oktober 2007. Onder normale omstandigheden hadden we een feestje gevierd dit jaar, op 23 april vanwege het 12,5-jarig jubileum. Dat hebben we helaas moeten uitstellen, maar hopelijk lukt het dit voorjaar. Een definitief programma is er nog niet, eerst maar hopen dat het weer allemaal kan.”

Door Han van de Laar

Schadeherstel
Vanaf zijn vijftiende ging Dennis als schadehersteller bij een garage in Beltrum werken in het kader van het leerlingenstelstel. Op zijn negentiende behaalde hij de benodigde diploma’s. Later ging hij onder andere nog in Winterswijk bij Auto Palace en in Doetinchem werken. Zo’n twintig jaar geleden kwam hij bij zijn vader in de zaak, Kolsté Cleaning & Coatings, een begrip in Winterswijk. Dennis: “Vooral via hem heb ik de passie voor auto’s. ‘Er stroomt benzine door onze aderen en inmiddels ook elektriciteit ’, zeg ik dan ook wel eens.” Het verlangen bij Dennis was groot om een eigen schadeherstelbedrijf te beginnen. Aanvankelijk in een kleine ruimte begonnen, beschikt ASW aan de Tinbergenstraat 46 nu over een prima ruimte. “Zonder corona was 2020 een piekjaar geworden. Het eerste en derde kwartaal waren erg druk. Door de crisis was het tweede kwartaal iets minder. Het vierde is nog even afwachten, maar we zijn al met al tot nu toe niet ontevreden.”

‘Er stroomt benzine en elektriciteit door onze aderen’

Ontzorgen
Dennis: “Wij doen alles voor de klant. Als iemand met schade komt, maken we een offerte, nemen contact op met de verzekering, welke het ook is, geven we een leenauto mee en na een paar dagen, ook een beetje afhankelijk van de levering van nieuwe onderdelen, is de schade gerepareerd. We bieden een garantie hierop van vier jaar en repareren schade aan alle modellen. We zijn tevreden als we onze klanten kunnen ontzorgen!”

Autohopper

Een ander snel groeiend onderdeel van ASW is de verhuur van auto’s. Van compacte personenauto’s tot grotere stationwagens. Of bestelbusjes, maar ook verhuiswagens met laadlift en aanhangers. ASW maakt onderdeel uit van de landelijke organisatie Autohopper. Dennis: “De auto’s zijn nooit ouder dan een jaar, dan gaan ze weer terug naar Autohopper en komt er bij ons weer een gloednieuwe te staan. We hebben de keuze uit diverse auto’s. In principe kun je 24 uur bij ons terecht om een auto te huren.”

Lakkenwinkel
Als shop in shop is er dan ook nog een Lakkenwinkel bij ASW. Er wordt in alle kleuren autolak verkocht in blik of spuitbus. Dat is met name voor de doe-het-zelver, die zelf zijn voertuig wil opknappen. Maar er zijn ook schilders hulpmiddelen te koop, zoals plakband, schuurpapier, mondkapjes (ook tegen corona), spuitfolie en plamuur.

Bij ASW werken zes mensen en zijn er twee stagiaires in opleiding. Alle specialismen zijn aanwezig van autohersteller tot autospuiter. De vakcursussen die door FOCWA en de VOC (vakopleiding carrosseriebedrijven) worden aangeboden, worden gevolgd. Auto’s en technieken veranderen, dus ASW moet ook met zijn tijd mee te gaan. Eén van de specialiteiten van ASW is het uitdeuken zonder te spuiten. In de regel doet Dennis dat zelf. Het zijn vaak kleine deukjes die op deze wijze voor honderd procent worden hersteld. Voor meer informatie 0543-535322 of info@autoschadewinterswijk.nl.


www.autoschadewinterswijk.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant