Foto: PR
Foto: PR

Kledingbank Winterswijk e.o. zoekt nieuwe voorzitter

Algemeen

WINTERSWIJK - De stichting Kledingbank Winterswijk en omstreken is een stichting met als doel het doorgeven van goede herbruikbare kleding aan mensen die het hard nodig hebben, maar dit niet (meer) kunnen betalen. Met een verwijzing van een hulpverlenende instantie kan bij ons een afspraak gemaakt worden.

De Kledingbank is gestart in 2013, inmiddels werken er zo’n 40 vrijwilligers die op 6 dagen in de week ervoor zorgen dat er kleding gesorteerd en uitgegeven kan worden aan klanten. De Kledingbank helpt jaarlijks zo’n 1.000 mensen (echtparen, gezinnen, alleenstaanden) uit Winterswijk en de omliggende gemeenten Oost-Gelre, Berkelland en Aalten. De Kledingbank wordt aangestuurd door een bestuur. Voor dit bestuur is men op zoek naar een voorzitter (m/v). Dit betreft een onbetaalde bestuursfunctie. Verwachte tijdsinvestering is gemiddeld tussen de 8 tot 12 uur per maand. De voorzitter leidt de bestuursvergaderingen (eens per maand ’s avonds); vertegenwoordigt de stichting naar derden; is spreekbuis van de stichting; coördineert en delegeert de activiteiten; heeft de algehele controle over de uitvoering van de activiteiten en genomen besluiten; draait drie keer per jaar op een zaterdagochtend mee in de bezetting om klanten te helpen.        

De stichting is op zoek naar een kandidaat die ervaring heeft met het besturen van een (vrijwilligers)organisatie; die affiniteit heeft met de doelstellingen en doelgroep van de Kledingbank; met goede sociale en communicatieve vaardigheden; met oog voor menselijke verhoudingen en het vermogen om binnen de organisatie een verbindende rol te spelen; goed is in samenwerken en het belang ziet van delegeren, maar ondersteunt of begeleidt waar nodig; die de gelegenheid heeft om ook af en toe door de week het oor te luisteren te leggen op de werkvloer; heeft een open oor voor signalen van binnen of buiten de Kledingbank.

De stichting biedt een goed georganiseerde Kledingbank, met een sterk gemotiveerde groep vrijwilligers die van aanpakken weet en betrokken is en een activiteit met een grote toegevoegde waarde voor mensen in een lastige situatie.

Wie zich aangesproken voelt door deze functie wil reageren, kan zijn of haar belangstelling voor 1 november kenbaar maken door een mail te sturen naar info@kledingbankwinterswijk.nl ter attentie van Monique ten Hoeve. Haar bellen mag ook op 06-223 44 070.


www.kledingbankwinterswijk.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant