Zanger Johan Roode. Foto: Driessen Films & Fotografie
Zanger Johan Roode. Foto: Driessen Films & Fotografie

‘Laatste kus’ eerste single van levensliedzanger Johan Roode

Algemeen

Winterswijker brengt in september nummer uit

Door Leander Grooten

WINTERSWIJK – Hij zingt al zo’n tien jaar op feesten en partijen, maar wil zijn carrière sinds een jaar een draai in de goede richting geven. De 29-jarige Johan Roode uit Winterswijk komt dit najaar met zijn eerste single ‘Laatste kus’ uit de startblokken.

Dat muziek maken vaak om netwerken gaat, bewijst Johan Roode door het lef te tonen contact te leggen met één van ’s lands bekendste producenten van Nederlandse artiesten. En deze hapte toe. Edwin van Hoevelaak staat garant voor het succes van onder andere Nick & Simon, Jeroen van den Boom en René Froger. Deze laatste is voor Roode een voorbeeld in de muziek.

Levenslied
Johan Roode is in de regio al bekend als zanger van het levenslied. Eerder bracht hij eens ‘Wanneer kom jij’ uit. “Dat is de muziek waar ik vandaan kom, met een accordeon,” zo zegt hij, doelend op het milieu van reizigers. Maar Roode oriënteert zich breder dan het ‘lied met een snik’.

Holliwood
Sinds een jaar is Johan Roode erop gericht een carrière als zanger neer te zetten. Roode wilde het nummer ‘Laatste Kus’, dat lang geleden door Grad Damen was ingezongen, opnieuw opnemen. “Het is geschreven door Edwin van Hoevelaak dus vroeg ik hem of het mocht.” De producer werd enthousiast van de stem van de Winterswijker en besloot hem te omarmen. “En nu is de single uitgebracht onder zijn platenlabel Holliwood Records,” aldus een trotse Johan Roode.
Roode zong de single in bij de Rooftop Studio’s in Holten. De videoclip, te zien op YouTube, is opgenomen bij Slangenburg, nabij Doetinchem.

Marcel Fisser
Roode wil zijn eigen stempel drukken op de muziek die hij zingt. “Het is een cover, maar ik wil er wel mijn eigen draai aangeven. Toen ik Edwin vroeg of hij een gitarist kende voor een stevige rocksolo, noemde hij Marcel Fisser.” Fisser speelt onder andere met Nick & Simon, Jan Smit, André Hazes jr en zijn band begeleidt alle artiesten bij het televisieprogramma ‘De beste zangers’.

Fisser staat garant voor het gitaarwerk op de singel van Roode en het resultaat is een Nederlandstalige rockballad.

Corona
Nadat de single in juli was ingezongen en de videoclip in de zomer is geproduceerd, stond het najaar voor de deur om de presentatie en marketing haar werk te laten doen. “Maar nu zitten we in de tweede golf”, zegt Roode teleurgesteld. Hij is er klaar voor, maar de tijd zit hem niet mee. “De besmettingen daalden met de week tijdens de zomer, ik had goede hoop. Nu ligt de muziekindustrie nog steeds stil.” Dat neemt niet weg dat de single bij alle radiostations ligt en op alle streamingdiensten te beluisteren is. “Ik kreeg vorige week meer dan 300 vriendschapsverzoeken uit het hele land, met een Spaans radiostation heb ik binnenkort een interview. Het wordt dus wel beluisterd, maar het leidt nu niet tot optredens.” Eén troost: elke artiest zit wat dat betreft in hetzelfde schuitje.

Tweede single?
Om de vaste lasten te betalen heeft Roode nog gewoon een baan. Leven van het zingen zit er nog niet in, zeker niet nu. Hij heeft al genoeg ideeën voor een volgende single. “Eerst deze pluggen en spelen, als de tijd rijp is voor optredens,” zo geeft de nuchtere Winterswijker aan. “Ik werkte overdag voor een baas en soms tot diep in de nacht op een feestje als zanger; mensen verklaarden me voor gek. Nu, met Corona, ben ik blij dat ik mijn werk nog heb.”

De single ‘Laatste kus’ is op alle streamingdiensten te beluisteren en is op Youtube met videoclip te bekijken.

Voor meer informatie en boekingen is Johan Roode is onder zijn eigen naam te vinden op de social media (Instagram en Facebook).

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant