Overvliegen bij Scouting Winterswijk, afgelopen zaterdag. Foto: PR
Overvliegen bij Scouting Winterswijk, afgelopen zaterdag. Foto: PR

Overvliegen bij Scouting Winterswijk

Algemeen

WINTERSWIJK - Op de Huininkmaat was het zaterdag 19 september een drukte van belang bij Scouting Winterswijk. Eén van de eerste activiteiten in het nieuwe seizoen is een gezamenlijke bijeenkomst van alle leeftijdsgroepen van Scouting Winterswijk, het jaarlijkse 'overvliegen'. De kinderen die te oud zijn geworden voor hun groep 'vliegen over' naar de volgende leeftijdsgroep.

Er was een lange kabelbaan gebouwd waardoor de kinderen bijna letterlijk vlogen. Daarnaast was er nog een nog een parcours uitgezet. De scouts moesten klimmen over een touwnet, over een evenwichtsbalk en onder een zeil door. Tenslotte was er nog een touwtrekwedstrijd tussen de oude groep en nieuwe groep, die natuurlijk door de nieuwe groep werd gewonnen.

In het nieuwe seizoen worden door de vrijwillige leidinggevenden weer heel veel leuke activiteiten georganiseerd voor de verschillende leeftijdsgroepen. De activiteiten zijn heel divers. Van het spelen van een spannend bosspel tot het lopen van een uitdagende natuurtocht. Maar ook op primitief wijze koken op een houtvuur, objecten maken met hout en touw, broodjes bakken en weekendkampen staan op het programma.

Wie wel tegen een stootje kan en het leuk lijkt om mee te doen aan de activiteiten van de scouting is welkom om vier keer gratis mee te komen doen. Het scouting gebouw is te vinden op Huininkmaat in Winterswijk.

Scouting Winterswijk heeft elke zaterdagmiddag opkomst. Voor kinderen van 7 tot 11 jaar van 14.15 tot 16.15 uur en voor jongeren van 12 tot 15 van 14.00 uur tot 16.30 uur. Extra vrijwilligers zijn ook altijd welkom niet alleen voor het leiding geven aan een groep, maar ook voor onderhoud aan materialen, versterking van het bestuur of voor hand- en spandiensten. Meer informatie staat op de website.


www.scoutingwinterswijk.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant