Werk van Diana Meijerink. Foto: PR
Werk van Diana Meijerink. Foto: PR

Nieuwe kunst in de gangen van het SKB

WINTERSWIJK - Iedere twee maanden wisselen de exposities in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk. Tot zaterdag 7 november exposeren onderstaande regionale kunstenaars hun werk in de centrale gang, poligangen en vitrines.

Centrale gang
In de centrale gang exposeert Tanya Kraan uit Lichtenvoorde. Haar werk kenmerkt zich door niet-alledaagse vormen en vrolijke kleuren. Haar werk is zowel tweedimensionaal (het platte vlak) als ook driedimensionaal (ruimtelijk). Tanya geniet van het experimenteren met allerlei materialen van waaruit nieuw werk ontstaat. Met een serie abstracte werken, laat ze weer een hele andere kant zien van haar passie voor kunst.

Poligangen
In poligang 4.1 is het werk te zien van Theo Gemmink en Yvonne Verheijen. Theo is van 1935 en oorspronkelijk opgeleid tot huisschilder aan de ambachtsschool in Winterswijk. Via allerlei avondcursussen is hij leraar tekenen en handvaardigheid geworden aan dezelfde school waar hij ooit als leerling begon. De expositie van Theo bestaat uit tekeningen van kleurpotlood op aquarelpapier. Dit papier is ruw waardoor er een open structuur ontstaat met levendige kleuren.
Yvonne werkt met olieverf, acrylverf of pastelkrijt. Ze maakt zowel abstract als figuratief werk. Inspiratie voor haar werk vindt ze overal: in haar directe omgeving, maar ook in tijdschriften, op internet en in musea.

Diana Meijerink exposeert met enige regelmaat in het SKB. De komende twee maanden is haar werk te zien in poligang 1.1. Sinds 2005 is ze bezig met dotpainting en dat heeft in 2016 serieuzere vormen aangenomen. Het dotwerk combineert ze graag met andere schildertechnieken, op die manier ontstaan unieke werken. Kleuren en vormen zijn de rode draad in haar werk. De kleuroverlopen en de mooie gietsels nodigen de kijker uit zelf invulling te geven aan wat hij/zij ziet.

Vitrines
In de vitrines exposeren Anouk de Groot en haar cursisten. Hoewel Anouk is afgestudeerd op beeldhouwen bij AKI Enschede, bronzen beelden en sculpturen maakt, heeft ze zich de laatste jaren ook toegelegd op keramiek. Haar beelden vertellen een verhaal, hebben humor en zijn uniek in hun soort.
De cursisten hebben les in een ruim, gezellig atelier in Beltrum waar iedereen zelf bepaalt wat er gemaakt gaat worden. Dit resulteert is een grote verscheidenheid aan werk. Anouk biedt ondersteuning en inspiratie waar nodig.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden