Sjoerd Kemeling. Foto: Ellen van Veen
Sjoerd Kemeling. Foto: Ellen van Veen

Leer meer over blues of theatertechnieken bij Boogie Woogie

WINTERSWIJK - In de maand oktober start Boogie Woogie Cultuurcentrum met een aantal nieuwe activiteiten. Het betreft hier een serie lessen om kennis te maken met diverse theatervormen en een cursus over de geschiedenis van de blues.

Theatervormen
Theatervormen omvat een serie van 6 lessen voor deelnemers in de leeftijd van 12 tot en met 15 jaar. In deze cursus komen drie verschillende theatervormen (elk bestaande uit twee lessen) aan bod.

Get up stand up!
Klim op het podium en laat zien waar jij voor staat! Pesten, discriminatie, seksualiteit, criminaliteit. Allemaal voorbeelden van onderwerpen waar jongeren steeds vroeger mee te maken krijgen. Maar zulke onderwerpen aansnijden, een mening een vorm geven of überhaupt benoemen is tegenwoordig een stuk moeilijker. Er wordt toegewerkt naar een korte act/presentatie.

Theatersport/ improvisatie
Bij improvisatie theater verzin iemand ter plekke een personage/locatie/tekst en kunnen de meest grappige en gekke situaties ontstaan. Men leert deze technieken door middel van theatersport spellen die bekend zijn van bijvoorbeeld het TV programma ‘De Lama’s‘. Improvisatie theater is gebaseerd op vertrouwen en respect binnen een groep en helpt jongeren uit hun hoofd te komen en samen te werken.

What’s your talent?
Zingen, dansen, acrobatiek maar ook rekenen, met je oren flapperen, scheel kijken, op één been staan terwijl je het ‘Wilhelmus’ zingt. Ieder heeft zo zijn eigen talent. In dit integratieproject worden leerlingen uitgedaagd elkaar en elkaars talenten te leren kennen. Deelnemers gaan opzoek naar waardering en respect voor ieders eigen talent. Daarbij wordt theater gebruikt om deze zoektocht te ondersteunen en te begeleiden.
Docent is Kelly Roemaat. De lessen starten op donderdag 1 oktober, van 19.00 tot 20.30 uur en zijn wekelijks. De kosten bedragen 97 euro. Opgeven mogelijk tot en met maandag 28 september.

Geschiedenis van de blues
The Blues is een muziekstroming die ruim 100 jaar geleden ontstond op en rond de katoenplantages van de Mississippi Delta en op de grote prison farms. Vanaf halverwege de jaren twintig van de vorige eeuw werd the Blues ook vastgelegd op plaat. Grote voorbeelden uit die tijd zijn onder andere Charlie Patton en de fenomenale Robert Johnson. Zij konden niet vermoeden dat hun muziek nog steeds als voorbeeld geldt voor artiesten van nu.
In acht lessen wordt de geschiedenis van de Blues uit de doeken gedaan. Veel verhalen en natuurlijk veel (krasserige) geluidsfragmenten, geïllustreerd met fraai beeldmateriaal. Na afloop van elke cursusbijeenkomst ontvangen de deelnemers een cd met daarop de muziek die is besproken.
De cursus is geschikt voor iedere liefhebber. De lessen worden gegeven door blueskenner Sjoerd Kemeling. De eerste les is op woensdag 7 oktober van 19.30 tot 21.30 uur (inclusief pauze). De kosten bedragen 50 euro exclusief btw (21 jaar en ouder) voor de hele cursus. Opgeven kan tot en met vrijdag 2 oktober.

Belangstellenden wordt geadviseerd zich snel aan te melden. Het aantal plaatsen is beperkt.


www.boogiewoogie.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden