Nieuwe leden gezocht voor filosofiegroep

Algemeen

WINTERSWIJK - Altijd als eens bezig willen zijn met praktische filosofie en ook zelf een actief aandeel willen leveren? Dan is een filosofiegroep mogelijk een interessante optie. In Winterswijk is zo'n filosofiegroep. Nieuwe leden zijn welkom.

De filosofiegroep, die inmiddels diverse jaren actief is geweest, is na het afscheid van diverse leden op zoek naar nieuwe enthousiaste mensen die zich met elkaar in filosofie willen verdiepen. De groep bestaat nu nog uit vier vaste deelnemers/sters (3 vrouwen en een man). Mensen die aan willen sluiten bij deze groep zijn welkom. Zolang de coronamaatregelen van kracht zijn is de maximale groepsgrootte 6 mensen. Mocht er verruiming komen van de maatregelen, dan is de gewenste groepsgrootte 8 mensen.

De groep komt eens per maand bijeen, in principe op de derde donderdagochtend van de maand, en bespreekt dan een boek of een deel van een boek dat door een van de leden is aangedragen en voorbereid. Filosofie is voor de deelnemers geen abstract iets maar heeft te maken met het eigen leven. De gesprekken gaan dan ook over de specifieke filosoof, maar ook wat zijn of haar denken betekent voor je eigen bestaan. Kortom een gesprek over het leven met het gedachtengoed van een filosoof als leidraad.

De bijeenkomsten duren maximaal 2 uur en vinden bij een van de leden van de filosofiegroep plaats op gepaste corona afstand. Wie meer wil weten, kan contact opnemen met Joanne Ellenkamp (06-22904078 of ellenkamp.joke@gmail.com).

De eerstkomende bijeenkomst vindt, bij wijze van uitzondering, plaats op donderdagmiddag 15 oktober vanaf 14.00 uur. De groep bespreekt dan het boek van Fokke Obbema: ‘De zin van het leven’.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant