Computercursussen in Bibliotheek Winterswijk

WINTERSWIJK - Wie altijd al eens meer heeft willen weten over de computer, maar niet weet waar men moet beginnen, kan zich aanmelden voor een computercursus. De komende weken start het nieuwe seizoen met computercursussen voor beginners. Ook in Winterswijk zijn cursussen te volgen. Deelname is gratis voor leden van de Bibliotheek Oost-Achterhoek. Natuurlijk worden de corona-maatregelen tijdens de lessen in acht genomen.

Klik & Tik
Internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven. Men kan vanuit deluie stoel winkelen of beeldbellen met familie en vrienden. Iemand kan met de computer vanuit huis biebboeken reserveren, of zelfs digitale boeken lenen. Maar ook bankzaken en belastingen moeten steeds vaker online geregeld worden. Dat is niet voor iedereen even makkelijk.
De Bibliotheek verzorgt daarom al enige tijd de cursus Klik & Tik. Tijdens deze lessen krijgt men persoonlijke hulp. De cursusleider past zich aan aan het tempo va de deelnemer en legt met name de nadruk op het ‘waarom’ van alle stappen die genomen worden, zodat de uitleg duidelijk en laagdrempelig is. De cursusgroep bestaat uit een klein aantal mensen, die hetzelfde niveau hebben. Tijdens deze lessen wordt onder andere geleerd hoe internet werkt, maar ook leert men omgaan met het apparaat. Het programma bestaat uit lessen die bij de basis beginnen en in een rustig tempo worden doorlopen. Het is mogelijk om thuis te oefenen met behulp van een werkboek en online cursusmateriaal. Klik & Tik bestaat uit module van 6 lessen. Ook bestaat de mogelijkheid om een vervolgcursus voor de computer, van opnieuw 6 lessen, te volgen.

Digisterker
Aangifte doen bij de Belastingdienst. Een verhuizing doorgeven aan de gemeente. Huur- of zorgtoeslag aanvragen. Allemaal zaken die steeds vaker via internet geregeld moeten worden. Dit kan lastig zijn, vooral als iemand niet zo handig is met een computer en met internet. Daarom biedt de Bibliotheek de cursus ‘Digisterker : werken met de e-overheid’ aan. In deze cursus leert men stap voor stap en in een rustig tempo om de weg te vinden op de sites van de overheid. ‘Digisterker’ bestaat uit twee bijeenkomsten van twee uur.

Cursussen en data
Voor de volgende cursussen, met startdata, is het nog mogelijk om aan te melden:
Digisterker (21 september, 10.00-12.00 uur) Klik & Tik basis (22 september, 9.30-11.00 uur)

Opgave
Aanmelden is mogelijk door telefonisch contact op te nemen met het Servicebureau van de Bibliotheek Oost-Achterhoek (088-0062929). Natuurlijk kan men zich ook aanmelden in de plaatselijke Bibliotheek. Leden van de Bibliotheek Oost-Achterhoek kunnen gratis deelnemen. Niet-leden kunnen deelnemen door lid te worden van de bieb (53 euro per jaar bij automatische incasso) of door het betalen van het cursusgeld (60 euro).

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden