StudioFit: ‘Persoonlijke aandacht bij trainen in een huiselijke omgeving’
Dascia van Waveren: Mijn boutique studio is kleinschalig met een huiselijke sfeer. foto Lineke Voltman
Dascia van Waveren: Mijn boutique studio is kleinschalig met een huiselijke sfeer. foto Lineke Voltman

StudioFit: ‘Persoonlijke aandacht bij trainen in een huiselijke omgeving’

WINTERSWIJK - “Dit was hèt moment om voor mezelf te beginnen,” zo begint Dascia van Waveren het gesprek over de opening van haar StudioFit in het oude pand van de SNS bank aan de Torenstraat in Winterswijk.

Door Lineke Voltman

Dascia: “Ik ben al mijn hele leven actief met sport. Vanaf mijn 4e tot 21e jaar heb ik op hoog niveau geturnd. Na de middelbare school ben ik de sportopleiding gaan volgen op het CIOS in Arnhem om zo van mijn hobby mijn werk te kunnen maken.”

Na het CIOS ging ze zich richten op het fitnessen, ze werkte zes jaar bij sportschool Van Emden (eerst als stagiair) en daarna veertien jaar bij sportcentrum de Tuunte als fitness- en groepslesinstructrice. “Ik wilde altijd al erg graag een eigen studio openen en dat kon toen mijn schoonvader Jan Snaphaan dit pand kocht, waar enkele jaren de WUh gevestigd was. Studio Fit is gevestigd op de benedenverdieping.

Boutique studio
Dascia: “Ik heb gekozen voor een wat persoonlijke en kleinschalige opzet met een huiselijke sfeer, alle apparaten staan in één ruimte en er is een gezellige loungehoek met koffie/thee bar. Ik noem het een boutique studio, een opzet die in het westen van het land zeer populair is. Ik geef zowel personal training als small group training voor kleine groepjes tot zes personen. Maar ook kan men hier natuurlijk vrij sporten eventueel onder begeleiding. Daarnaast geef ik ook zogenaamde functionele groepstraining, in verband met corona nu voor maximaal vijftien personen. Hierbij gebruik ik losse materialen als zandzakken en gewichten . De BBB training is gericht op buik, billen en benen en er zijn lessen speciaal afgestemd op ouderen. Achter in de studio kan men virtueel spinnen, er staan vijf fietsen met een scherm waarop een bepaalde route gekozen kan worden, zo kun je door het buitengebied van Winterswijk fietsen maar ook de Alpe d’Hues beklimmen. Alle soorten trainingen en abonnementen staan uitgebreid vermeld op de website van StudioFit.”

Naast fitness kan men bij StudioFit ook terecht voor voedingsadviezen. “Onder de titel ‘Eet gezond met Laura’ geeft oud-collega Laura Lindenhovius in een aparte ruimte voorlichting over voeding en helpt ze mensen om gezond te eten.

De verbouwing heeft volgens Dascia ongeveer drie maanden geduurd. “We hebben veel zelf gedaan met hulp van professionele bedrijven. Enkele wanden zijn weggehaald om één ruimte te krijgen. De loungehoek is ingericht door mijn schoonmoeder, die daar heel goed in is. Het ziet er erg gezellig uit met comfortabele banken en stoelen.”

Toekomstplannen
Hoewel Dascia net begonnen is met StudioFit zijn er toch al ideeën voor de toekomst. “Het lijkt me leuk om medewerkers van bedrijven die gezamenlijk gaan sporten daarna een lunch of een borrel te kunnen aanbieden als een vorm van teambuilding. Voor nu hoop ik dat mensen zich thuis gaan voelen bij StudioFit .

Openingstijden
“We zijn zes dagen per week open. Nu zijn we op zaterdag nog gesloten maar dat kan in de toekomst nog veranderen. De exacte tijden staan vermeld op de website. Kinderopvang is mogelijk voor baby’s vanaf drie maanden tot peuters van vier jaar op maandag, woensdag en vrijdag van 8.45 -11.00 uur.


www.studiofitwinterwijk.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden