Leo en Gerrit zijn bezig met de voorbereiding voor het behangen
Leo en Gerrit zijn bezig met de voorbereiding voor het behangen (Present Winterswijk)

Woning behangen én een leuke ontmoeting

WINTERSWIJK - Wat als je erg prikkelgevoelig bent en hierdoor snel moe bent, net zelfstandig bent gaan wonen en je wanden in je nieuwe appartement moeten worden behangen? Vrijwilligers Leo en Gerrit van Present Winterswijk schoten deze jonge man die begeleiding krijgt vanuit GGNet te hulp. Samen met de bewoner hebben ze in een aantal dagen alle wanden van behang voorzien. En het resultaat mag er zijn: Mooie frisse wanden en geen stress meer voor de hulpontvanger.

“Mijn cliënt heeft het project als zeer prettig ervaren. Dankzij de hulp van het team, is zijn woning nog meer zijn thuis geworden. Hij heeft het contact met de twee vrijwilligers als erg prettig ervaren en voelde zich op zijn gemak”, vertelt zijn begeleider, “Hij is dankbaar ze de tijd hebben genomen om deze klus te klaren en bereid waren om hiervoor nog een dag terug te komen. Dit heeft hij erg gewaardeerd”.

Vrijwilligers Leo en Gerrit hebben alle wanden in het appartement in drie dagdelen behangen. Met ramen en deuren open, zodat het huis goed werd geventileerd en zoveel mogelijk op 1,5 meter afstand van elkaar. Tijdens de klusdagen leerden de mannen elkaar daarnaast beter kennen en ontstond er een leuk contact tussen de bewoner en vrijwilligers. En dat is nu precies waar Present voor staat. Een unieke ontmoeting en een afgemaakte klus. Waar vrijwilligers en de hulpontvanger blij van worden.

Wil jij ook iets betekenen voor iemand anders en een andere Winterswijker blij maken met een opgeknapt huis of tuin? Neem contact op met de projectcoördinator van Present via annekevannierop@presentwinterswijk.nl.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden