De houtzagerij. Foto: Marleen Hoftijzer PR De Nieuwe Tijd
De houtzagerij. Foto: Marleen Hoftijzer PR De Nieuwe Tijd

Houtzagerij winnaar van de Ruwe Diamant

Algemeen

WINTERSWIJK - Een van de winnaars van de 'Ruwe Diamant is de houtzagerij aan de Gosselinkweg 6 in het Woold geworden.

Het doel van het project Ruwe Diamanten is het laten zien dat gebouwen uit de Wederopbouw periode wel degelijk bijzonder zijn én een goed verhaal te vertellen hebben.

Bijna 2000 Achterhoekers hebben gestemd op hun favoriete gebouw uit de Wederopbouw tijd en de winnaars zijn bekend gemaakt.

In Winterswijk werd de houtzagerij, gebouwd in 1959, gekozen als Ruwe Diamant. Over het pand is geschreven: 'Dit pand op de hoek van de Gosselinkweg en de oude Bocholtsebaan heeft een beeldbepalende ligging langs het bebouwingslint in de kern van Woold. We weten niet veel over de ontstaansgeschiedenis van het pand. Maar wat wel zeker is, is dat het een zeer mooi voorbeeld is van naoorlogse utiliteitsbouw. Hoogstwaarschijnlijk werd het huidige gebouw rond 1959 gebouwd. In het archief wordt er dan melding gemaakt van een verbouwing van de werkplaats en de houtzagerij.'

Andere genomineerden waren: Delftse schoolbuurt (Beukenstraat, Eikenstraat, Notenboomstraat), Het schoolgebouw aan de Plataanlaan, Textielfabriek Meijerink en Co aan de Morsestraat, de Industriehallen aan de Industrieweg 8-14.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk