Avanti Dames 1 begint competitie vol overtuiging tegen Overbetuwe

Algemeen

WINTERSWIJK - Door corona hebben de hockeydames lang geen competitiewedstrijd gespeeld, maar Avanti 1 is weer in vorm, en hoe! De wedstrijd tegen Overbetuwe (Elst) stond op het programma.

De wedstrijd begon en de dames van Avanti gingen vol in de aanval. Ze moesten nog even wennen maar dit had ook te maken met het spelen op een waterveld, wat Avanti niet gewend is. De strafcorner van Overbetuwe ging er helaas in en ze stonden met 1-0 achter. Avanti realiseerde zich dat ze vol aan de bak moesten. Met een heerlijke tikkie-takkie werd de tegenstander weg gespeeld, wat uiteindelijk leidde tot de goal van de gouden wissel: Liselot Spijkstra.
Avanti kwam beter in haar spel en de meiden kregen een strafcorner. Irene Bos pushte hoog in het net, 1-2. Daarna kon de volgende goal niet uitblijven. Isabel Brittijn maakte een 1-2-tje met Henrike Grijsen, en het werd 1-3. Helaas werd er ook nog een goal afgekeurd van Avanti, gemaakt door Henrike Grijsen. Maar Overbetuwe gaf niet op, ze kregen een strafcorner. Bij het uitlopen van deze strafcorner maakte Henrike Grijsen een fantastische counter en scoorde ze de 1-4. Vervolgens maakte Overbetuwe in de laatste minuut nog 2-4. De Dames 1 van Avanti gingen met een zeer tevreden gevoel op weg naar Winterswijk. Suus Winkelhorst en Lynn Prinsen waren waardevolle invalsters.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant