De winnaar van 2019 Rigina Greveink met de Publieksprijs én de Juryprijs 2019. Foto: Bernard Berendsen
De winnaar van 2019 Rigina Greveink met de Publieksprijs én de Juryprijs 2019. Foto: Bernard Berendsen

Alsnog een jaarexpositie van Winterswijkse Academie voor de Schilderkunst

Algemeen


Expositie op 12 en 13 september in 't ni-je Gasthuus

WINTERSWIJK - Op zaterdag 12 september en zondag 13 september is er toch de jaarlijkse expositie van de WAS , in 't ni-je Gasthuus (voorheen Museum KunstEnde), Misterstraat 96-20 in Winterswijk. Twee dagen is het beste werk te zien van bijna alle cursisten, van prille beginners tot ver gevorderden. Het werk is het aflopende seizoen 2019-2020 op de cursussen van de Winterswijkse Academie voor de Schilderkunst gemaakt.

Normaal is deze Expositie aan het eind van het seizoen in het voorjaar, maar dat kon niet doorgaan. Rond de honderd werken zijn er te zien: werkstukken in allerlei formaten en stijlen, in 't Gasthuus aan de Misterstraat 96-20 Winterswijk.

Er kunnen gelijktijdig maximaal 50 bezoekers de expositie bekijken.
Tijdens de expositie kan het publiek een stem uitbrengen op het favoriete kunstwerk voor de Publieksprijs. De onafhankelijke vakjury zal de geëxposeerde werkstukken beoordelen op schilderkunstige en artistieke kwaliteiten en de Juryprijs toekennen.
De winnaars van de publieksprijs en juryprijs worden op zondag 13 september om 17.05 uur tijdens de afsluitende prijsuitreiking van de expositie bekend gemaakt en in het zonnetje gezet.

Dit keer valt de expositie samen met de start van het nieuwe schilderseizoen 2020-21.
Men kan, tijdens de expositie, informatie krijgen over de mogelijkheden en het cursusaanbod van de WAS. De docenten, Bettina Nienhaus, Mischa Melkonian en Vic Hulshof en het bestuur zijn aanwezig voor inlichtingen. Inschrijven voor een cursus in het nieuwe seizoen, dat vanaf 21 september 2020 weer begint in het ruime Atelier van de WAS aan de Laan van Hilbelink 6, is nog mogelijk; er zijn nog wat plekken vrij. Als men tijdens de expo inschrijft voor een cursus, dan is de eerste les een extra gratis les in de week van 14 september.

De expositie wordt op zaterdag om 11.00 geopend en is gratis toegankelijk van 11.00 tot 17.00 uur op zowel zaterdag 12 september als zondag 13 september 2020.
Meer info bij het secretariaat: Vic Hulshof, 0543-522881 of kijk op winterswijkse academie.nl

poster voor de WAS-expositie 2020. Ontwerp:  Vic Hulshof

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant