Rudolf Luimers werd in het zonnetje gezet. Foto: L.H. de Vries
Rudolf Luimers werd in het zonnetje gezet. Foto: L.H. de Vries

Rudolf Luimes 60 jaar lid schietvereniging HaMiWo

Algemeen

WINTERSWIJK - Rudolf Luimers werd afgelopen week in het zonnetje gezet. Hij had er geen idee van dat hij al zo lang lid is bij de schietvereniging HaMiWo (Haart, Miste, Woold) en was erg verrast. Alle jaren kwam hij vanuit Gorssel om aan een wedstrijd deel te nemen.

In de beginjaren werkte hij al in Gorssel, was daar in de kost, en kwam op vrijdagavond naar café Bollen, de thuishaven van sv. HaMiWo, om zijn kaartjes te schieten, en na afloop ging hij naar zijn geboortehuis op de Haart, waar zijn ouders woonden, om weekend te houden. Later, toen hij getouwd was, bleef hij in Gorssel wonen maar bleef hij ook trouw op de schietavonden komen. Een hele prestatie, als je bedenkt dat hij eerst ongeveer een uur moest rijden vanuit Gorssel. Meestal was hij pas rond 21.00 uur aanwezig, dan even schieten, om daarna weer een uur naar huis te rijden. Het maakte niet uit of het mistig was of sneeuwde; hij kwam altijd!

Steevast dronk hij eerst een jagermeester en daarna tonic. Als het een avond niet zo goed ging met schieten was er altijd wel een excuus: "ja, een kleine oneffenheid" of: ''Ja, een kleine onnauwkeurigheid.”

De laatste paar jaar kon hij vanwege gezondheidsproblemen niet meer deelnemen aan de wedstrijden maar hij bleef wel lid van sv. HaMiWo om de financiën te beheren. Het is daarom ook geheel op zijn plaats dat Rudolf in het zonnetje is gezet met bloemen een een bon.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant