Afbeelding

Vacatures voor vrijwilligers

Algemeen

WINTERSWIJK - Alle activiteiten binnen de WUh zijn inmiddels weer van start gegaan. In principe zijn deze activiteiten gratis toegankelijk. Er wordt eventueel alleen een kleine tegemoetkoming voor de consumpties gevraagd. Dus wie wil schilderen, handwerken, fietsen of beter leren fotograferen, Kan even binnenlopen bij Boogie Woogie aan de Roelvinkstraat 2, of kijk op de website www.vpwinterswijk.nl.

Ook deze week zijn er diverse vacatures voor vrijwilligers:

Voorleesexpress
Het Taalhuis Oost-Achterhoek zoekt taalvrijwilligers die laaggeletterden (mensen die moeite hebben met lezen en schrijven) willen helpen met het verbeteren van de basisvaardigheden. Vind je taal leuk (men verwacht echt geen onderwijsachtergrond) en ben je wekelijks op een vast moment beschikbaar. Kom dan het team van taalvrijwilligers versterken. Als taalvrijwilliger help je een deelnemer met het verbeteren van de Nederlandse taal en kunt je het verschil maken in iemands leven. Met slechts een paar uur hulp per week geef je iemand de kans om zijn of haar basisvaardigheden te verbeteren, zoals lezen en schrijven, rekenen en het omgaan met de computer.

Maatjes gezocht
Maatjes zijn er in alle soorten. Er zijn maatjes die langskomen. Maatjes die helpen of advies geven. Maatjes die anderen laten lachen. Of maatjes die meegaan naar moeilijke dingen. Er zijn wandelmaatjes, leesmaatjes, boodschappenmaatjes, schuldhulpmaatjes, huiswerkmaatjes, sportmaatjes. En nog veel meer maatjes. Dus als je iets wil doen voor een ander, kun je maatje worden. Als maatje staat bij jouw menselijkheid en gelijkwaardigheid centraal. Het draait om persoonlijk contact. Warmte, humor, aandacht, tijd, respect en begrip zijn belangrijk. Maatjes voelen zich allebei beter door hun ontmoetingen.

Voor meer info over deze vacature en of het maatjesprojecten kijk op de website van het Vrijwilligerspunt www.vpwinterswijk.nl/vacatures een mail sturen naar intake@vpwinterswijk.nl of bellen met 0543 200026 kan natuurlijk ook.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant