Leander Grooten (links) en Richard van de Laan-Toebes aan de stamtafel van Cafe Het Bolwerk. Foto: PR
Leander Grooten (links) en Richard van de Laan-Toebes aan de stamtafel van Cafe Het Bolwerk. Foto: PR

Zinzoekers vinden van alles

Algemeen

WINTERSWIJK – Wie het nieuws volgt, wordt overdonderd door alles wat zich in de wereld afspeelt. Je zoekt naar jouw standpunt in de wirwar aan informatie, soms aangescherpt door boute meningen op social media. Zinzoekers is de plek om je mening te slijpen in een ontspannen setting.

Door onze verslaggever

Als pionier zet de Winterswijker Leander Grooten zich in om ontmoetingen te faciliteren en de zoektocht aan te gaan naar wat er echt toe doet. “We zoeken met elkaar naar manieren, en dit is zo’n manier die in het denkteam genoemd werd.

Zin
Volgens de Piramide van Maslov zoeken mensen eerst voedsel, onderdak en veiligheid, waarnaar behoefte ontstaat aan sociale contacten en zingeving. “Wat dat betreft is dit de juiste tijd om Zinzoekers te starten,” aldus Grooten. “Er is behoefte elkaar op te zoeken en van mening te wisselen, dat verrijkt je bestaan.”

Zoeken
Zingeving is nauw verbonden aan levensbeschouwing en identiteit en daarmee per persoon verschillend. “Dat is denk ik het mooie hieraan. Een open gesprek over wat jou bezighoudt en waarin je zoekt naar andere, of dezelfde, meningen. Agree to disagree, zeg maar.”

Geloof
Zelf is Grooten christelijk en is zijn werkgever een lokale kerk. Wordt daarmee alles in een christelijk perspectief geplaatst? “Natuurlijk niet, dat zou geen recht doen aan wat er leeft. Wat mij betreft is er geen censuur of vooringenomenheid,” aldus de pionier,” zolang je met respect voor elkaars mening en persoon kunt praten, is alles mogelijk.”

Bolwerk
Voor de Zinzoekers-avond is Café het Bolwerk aan de Kottenseweg uitgekozen. Een gemoedelijke bruine kroeg waar een goed gesprek niet wordt geschuwd. Eigenaar Bert Hek verwelkomt dit initiatief van harte. “Zelf zat hij vroeger in iets soortgelijks, ze noemden dat de herenclub en de meest verbluffende wereldbeelden werden uitgewisseld onder het genot van een biertje,” zo weet Leander. “Maar bij ons zijn vrouwen even welkom!”

Open, gratis, geen verplichting
Wie mee wil praten, schuift aan, er is geen opgave nodig. De eerste Zinzoekers is op donderdag 17 september vanaf 20.30 uur. Richard van der Laan-Toebes, geen onbekende voor Leander, sluit dan in elk geval aan. “En voor de rest is het een open uitnodiging voor een goed gesprek. Neem een nieuwsitem mee dat je aanspreekt, dan hebben we meteen gespreksstof.”

Voor meer informatie kan men terecht bij Leander Grooten. Op Facebook verschijnt een evenement om Zinzoekers aan te kondigen.


06-14847818

info@leandergrooten.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant