Van links naar rechts: Monique Wieskamp, Teun Jansen en Bert Grevers bij FC Winterswijk. Op de foto ontbreekt Jelle Hillen. Foto: Han van de Laar
Van links naar rechts: Monique Wieskamp, Teun Jansen en Bert Grevers bij FC Winterswijk. Op de foto ontbreekt Jelle Hillen. Foto: Han van de Laar

‘Sport doet iets met je?’

Kennis-makings-carrousel voor senioren op Sportpark Jaspers

Door Han van de Laar

WINTERSWIJK - Met zijn vieren hebben Monique Wieskamp, buurtsportcoach Actief Winterswijk met als doelgroep 55+, Teun Jansen van de Stichting Ouderen Actief, Bert Grevers namens sportverenging FC Winterswijk en Jelle Hillen van zwembad Jaspers de schouders er flink onder gezet. Monique: “Op vrijdagochtend 25 september vindt er een kennismakingscarrousel plaats. Senioren kunnen dan een keuze maken uit drie van zes verschillende beweegactiviteiten. Het maakt onderdeel uit van de Nationale Sportweek met ‘Sportdoetietsmetje!’ als motto.”

Het programma begint om 9.30 uur met ontvangst bij Sportpark Jasper bij het clubgebouw van FC Winterswijk. Koffie en thee staan klaar. Om 10.00 uur vangt de eerste ronde van het beweegaanbod aan. De ochtend wordt tegen 12.30 uur afgesloten met een kleine lunch bij FC Winterswijk. Bert: “We hebben gekozen voor laagdrempelige beweegactiviteiten. Aanmelden kan vanaf heden tot dinsdag 22 september. Je dient dan aan te geven aan welke activiteiten je mee wilt doen.”

Zes activiteiten
De STOA biedt Tai Chi aan onder deskundige begeleiding van trainer Erik Maas. Tai Chi is een benadering van energie, beweging en verandering. Miljoenen doen dagelijks de oefeningen, die als kenmerk hebben langzame, vertraagde beweging in cirkelvormen. Buiten Actief is een sportgroep voor 60-plussers die graag willen bewegen. De lessen worden gegeven op de velden van FC Winterswijk. Er worden verschillende oefeningen gedaan, waarbij materialen gebruikt worden als hoepels, ballen, gewichten, etc. Ieder kan op eigen niveau meedoen.

Jelle Hillen laat zien wat er allemaal mogelijk is in zwembad Jaspers. Bewegen in het water is geschikt voor het bevorderen van de gezondheid omdat de kans op vallen en blessures laag is. Door de golven wordt tevens je evenwicht getraind. Laurens Elfrink toont hoeveel plezier je kunt beleven aan Walking Football. De gezamenlijke Winterswijkse voetbalclubs (Trias, FC Winterswijk, MEC en Meddo) hebben dit ‘wandelvoetbal ’op hun programma staan. Nu is er de kans om het zelf eens te doen.

Een instructeur van Golf en Country Club Winterswijk geeft een golfclinic voor beginners. Golfen is geschikt voor jong en oud. Tijdens het golfen wordt er volop bewogen over het mooie parcours. Melinda Raterink van Sportief Wandelen gaat 3 kwartier wandelen rondom Sportpark Jaspers en wil zo het plezier van het wandelen, afgewisseld met oefeningen, overbrengen op de deelnemers. Wandelaars zijn gezonder, fitter en gelukkiger.

Teun: “We stimuleren deelnemers om aan drie activiteiten mee te doen. Iedereen krijgt een stempelkaart die afgestempeld wordt. Bij deelname aan twee of meer activiteiten krijgt men een kleine attentie. Studenten van het Graafschap College assisteren deze dag.” De kosten bedragen 2,50 euro en vanaf heden kan men zich aanmelden. Aanmelden is verplicht om te voldoen aan de RIVM-richtlijnen. Het aantal deelnemers is daarom ook beperkt. Aanmelden kan bij mwieskamp@winterswijk.nl of via de site.


www.actiefwinterswijk.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden