Vrijwilligerspunt heeft geen vakantie

WINTERSWIJK - Vakantietijd of niet: de werkzaamheden van en voor het Vrijwilligerspunt Winterswijk gaan gewoon door. Zo is het Samenrijderspunt bereikbaar en kan men gebruik maken van Automaatje. Vijf vrijwilligers werken dagelijks vanuit huis. De duofietsen en de rolstolfiets blijken vooral bij vakantiegangers bijzonder populair. In deze periode zijn ze gestald bij camping Het Wieskamp (Kobstdederweg 13). Dagelijks kan men van 9 tot 12 uur voor de verhuur van de fietsen en voor het aanvragen van een rit van Automaatje bellen met het bekende telefoonnummer 0543-200036.

Het Vrijwilligerspunt zoekt ook hulp bij het Familiefestijn, de afsluitende activiteit van de Zomertoer. Om van dat spektakel op 26 augustus ook een echt festijn te maken is de organisatie nog op zoek naar actieve ouders en andere vrijwilligers. Hoe leuk kan het zijn om samen met je kind bij de organisatie betrokken te zijn. Er zijn met name begeleiders nodig voor de activiteiten op de Scholtenbrug en voor het culturele gebeuren in Theater De Stom. Aanmelden kan via het e-mailadres info@actiefwinterswijk.nl..
Er zijn verder gastvrouwen en gastheren nodig voor voor inloophuis Oriolus, de ontmoetingsplek voor mensen met en na kanker, hun naasten en nabestaanden. Wie gastvrij en empathisch is, goed kan luisteren en ervan houdt om met mensen om te gaan, is zeer welkom. Bij het inloophuis kan men op een laagdrempelige wijze alles vinden wat men nodig heeft op het gebied van de aanvullende zorg.

Mentoren
Een mentor is iemand die regelmatig langs gaat bij zijn cliënt, hem of haar leert kennen en weet wat hij/zij leuk vindt. Maar ook iemand die beslissingen kan nemen op het gebied van zorg en welbevinden (behandeling, verpleging, verzorging en begeleiding, dus niet over geldzaken), die cliënt zelf niet kan nemen omdat hij ze niet begrijpt en de gevolgen van zijn beslissingen niet kan overzien.
Mentorschap Overijssel Gelderland zoekt vrijwilligers die mentor willen worden. Zij krijgen een basistraining zodat ze goed voorbereid hun taak kunnen doen. Daarnaast zijn er regelmatig bijeenkomsten met andere mentoren waar ingegaan wordt op vragen en waar verdieping in de materie wordt aangereikt. Ook is er altijd ondersteuning van één van de coördinatoren van de stichting. Het mentorschap is een taak die in de wet is vastgelegd.
Meer informatie over deze werkzaamheden is te krijgen via een e-mail aan Vrijwilligerspunt (info@vpwinterswijk.nl) of op de website.


wijwinterswijk.nl/vrijwilligerspunt/vacatures

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden