De sfeervolle kamplocatie. Foto: PR
De sfeervolle kamplocatie. Foto: PR

Toch kamp voor groep 8 van Sint Jozefschool

WINTERSWIJK - Vanwege de coronacrisis kon het traditionele kamp van groep 8 van de Sint Jozefschool, in Gemen, dit jaar helaas niet doorgaan. Om de leerlingen toch een gedenkwaardig afscheid te bezorgen, hebben een ouders besloten om een alternatief kamp te organiseren.

Op vrijdag startte het programma met een door de school georganiseerde trip met de trein naar het klimbos in Ruurlo. Hier klommen de leerlingen onder kundige leiding hoog door de bomen, tussendoor genietend van een lekkere pannenkoekmaaltijd. Nadat de leerlingen weer met de trein in Winterswijk waren aangekomen, werden ze met een huifkar opgehaald naar de verrassingsbestemming: camping De Italiaanse Meren in Kotten. Nadat de camping verkend was, de tenten ingericht waren en de magen weer gevuld met patat, snacks en een heerlijk ijsje, gingen de kinderen op speurtocht in het bos. De speurtocht eindigde bij het strand van de camping, waar de kinderen bij een kampvuur met gitaarmuziek nagenoten en een gezellig einde van de dag hadden.

Op zaterdag werd het heerlijke ontbijt gevolgd door een fotosessie, voor een blijvende herinnering aan het kamp en, vooral, aan deze unieke groep 8. Na de fotosessie werd er een spontane zwempauze ingelast in het verkoelende zwembad van de camping. Voor de middag stond de (groep-) achtkamp op het programma, met als afsluitend onderdeel een touwtrekwedstrijd. Hierna begonnen de voorbereidingen voor de traditionele bonte avond. Na een lekkere barbecue vertrok de groep richting de feestelijk aangeklede zaal van de camping, waar een avondvullende voorstelling werd gegeven door de leerlingen en begeleiding met, als grote verrassing, een slotact door een aantal docenten van de Sint Jozefschool.

De zondag begon met een knipoog naar het klooster van Gemen: de leerlingen werden met passende muziek gewekt door een drietal 'nonnen'. Na het ontbijt werd volgde een fotospel, waarbij geraden moest worden welke babyfoto bij welke leerling hoort. Hierna was het kamp helaas alweer afgelopen en kwamen de ouders tijdens de aanschuifkoffie, om deze vermoeide, fantastisch hechte groep kinderen weer mee naar huis te nemen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden