Fietspad langs Bataafseweg nog steeds niet klaar. Foto: Bernhard Harfsterkamp
Fietspad langs Bataafseweg nog steeds niet klaar. Foto: Bernhard Harfsterkamp

Fietspad langs de Bataafseweg nog steeds niet helemaal af

WINTERSWIJK - Sinds kort is de rotonde, die is aangelegd op het kruispunt van Bataafseweg, Kloetenseweg en Steengroeveweg geopend voor het verkeer. De aanleg van het fietspad langs de Bataafseweg is nog niet helemaal af. Vanaf de Vredenseweg naar de rotonde kunnen fietsers al wel gebruik maken van het nieuwe fietspad. Auto’s en vrachtwagens kunnen de nieuw geasfalteerde weg gebruiken.

Door Bernhard Harfsterkamp

Een fietspad langs de Bataafseweg staat al vele jaren hoog op de wensenlijst van de gemeenteraad. De Bataafseweg werd door veel verkeersdeelnemers als onveilig ervaren, omdat ook fietsers er gebruik van maakten. De weg werd en wordt intensief gebruikt. Alle vrachtwagens die naar de Steengroeve gaan om daar te laden en lossen moeten over deze weg. Grote vrachtwagens, een auto als tegenligger en fietsers op dezelfde rijbaan leidden vaak tot ongemakkelijke situaties. Nadat ruim tien jaar geleden het sportpark van de FC Trias was gerealiseerd, werd er vooral voor de voetballende kinderen een fietspad aangelegd vanaf de kruising met de Laan van Hilbelink naar de Kottenseweg. Daardoor werd de verkeersveiligheid sterk verbeterd. Niet lang daarna werd vanuit de gemeenteraad gevraagd een fietspad langs de gehele Bataafseweg aan te leggen.

Moeizaam proces
De procedure hiervoor werd pas in 2017 opgestart. Omdat er bezwaren waren bij aanwonenden kon de aanleg van het fietspad, de rotonde en het verbeteren van de rijbaan pas in de loop van 2019 beginnen. Er was met name discussie over bomen, die moesten worden gekapt, en grond die aanwonenden moesten afstaan om voldoende ruimte voor de aanleg van een fietspad te hebben. Ook nadat de aanleg was begonnen, was nog niet met alle aanwonenden overeenstemming bereikt. Daardoor werd de aanleg vertraagd. Tussen de rotonde en de kruising met de Laan van Hilbelink is de weg zelfs nog steeds afgesloten. Nog steeds is niet alle grond beschikbaar om het fietspad aan te leggen. Het is nog onduidelijk wanneer het fietspad langs de gehele Bataafseweg gereed is.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden