Michel Ballast (rechts) geeft uitleg. Foto: Han van de Laar
Michel Ballast (rechts) geeft uitleg. Foto: Han van de Laar

Waterpret in speeltuin De Vrees

Beweegwijs gestart met de Zomertoer

WINTERSWIJK - Er is een leuk en druk programma voor de Winterswijkse basisschoolleerlingen deze zomervakantie. Keuze genoeg om mee te doen. Afgelopen week is het programma van Actief Winterswijk, in samenwerking met Beweegwijs en anderen, van start gegaan. De ‘watergames’ in speeltuin De Vrees aan de Troelstrastraat waren al meteen een succes.

Door Han van de Laar

Michel Ballast, medewerker van Beweegwijs en organisator van de waterspelletjes: “Het is mooi dat het ook helemaal is vol geboekt. Vorig jaar zag je toch wat minder kinderen. Ze waren toen veel meer op vakantie, maar door de coronacrisis blijft men nu vaker thuis. Ouders en kinderen zoeken naar leuke andere activiteiten.” Michel had samen met Luc Hoenderboom, die aan het ROC Twente de opleiding tot sportinstructeur volgt, en met hulp van vrijwilligers van De Vrees een waterspelletjes-circuit uitgezet. Deze vonden op vijf plekken in de speeltuin plaats. Vooraf, bij de online inschrijving, kregen de kinderen de boodschap mee voor de zekerheid een handdoek mee te nemen.

Waterspelletjes
De kinderen werden in vijf groepjes verdeeld. Doorslaggevend was in welke groep van de basisschool ze het afgelopen jaar hadden gezeten. Van iedere groep was er wel een aantal kinderen aanwezig, behalve van groep 8. “Dat verbaast me niets. Die hebben de basisschoolperiode ook afgesloten”, vertelde Michel. Nadat hij had uitgelegd wat de bedoeling was, kon ieder groepje naar zijn eigen spelletje, van waar er ook steeds werd gerouleerd. Op de ene plek visten de kinderen met blote voeten knikkers uit een waterbak en op de andere werden bekertjes met een waterspuit omver gespoten. Het gooien van ballon gevuld met water ontbrak ook niet. Even verderop moesten kinderen al rennend een parcours afleggen met bekertjes gevuld met water. Ook werd er met emmers water en een bal gepongd. Als de bal in de emmer van tegenstander werd gegooid, was een punt verdiend. Iedereen had er plezier in!

Wijktuinen
Leandra Elschot, bestuurslid en tevens vrijwilliger van speeltuin De Vrees was zeer tevreden over de activiteit. “Het is altijd mooi als er kinderen in de speeltuin spelen. Dus doen wij graag mee aan de zomertoer.” Naast activiteiten voor kinderen organiseert De Vrees ook steeds meer voor volwassenen, zoals bingo, kaarten, fietstochten en ook activiteiten voor de hele familie. “Die kant willen we steeds meer op. Vier van de vijf speeltuinen gaan intensiever samenwerken en hebben een gezamenlijke stichting opgericht onder de noemer Wijktuinen Winterswijk. Gezamenlijk kunnen we meer, denken we. De wijktuinen dienen ontmoetingscentra voor bewoners, jong en oud, te worden.”

Beweegwijs
Actief Winterswijk biedt al voor de derde keer een leuk programma voor de Winterswijkse basisschoolleerlingen. Daarvoor wordt onder andere Beweegwijs ingehuurd. Deze organisatie, opgericht in Neede, biedt door het hele land erkende bewegingsprogramma’s aan op scholen, sportverenigingen en zorgcentra. De methodiek Beweegwijs vindt gretig aftrek, omdat er optimaal gebruik wordt gemaakt van de (school)omgeving, waarbij alle facetten van bewegen aan de orde komen.

Het verdere programma van de Zomertoer 2020 is terug te vinden op de site van Actief Winterswijk of facebook.com/actiefwinterswijk.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden