Zelfportret - Louis Nijhuis. Foto: PR Ver. Het Museum
Zelfportret - Louis Nijhuis. Foto: PR Ver. Het Museum

Nieuws van Het Museum

Expositie Louis Nijhuis

WINTERSWIJK - Op 31 juli opent in Museum De Wereld van Wenters een bijzondere tentoonstelling van de vermaarde Winterswijkse schilder Louis Nijhuis. Deze expositie loopt tot eind 2020.

Als schilderstijl heeft het Magisch Realisme zijn sterke voorkeur. De wereld middels verf op doek zó te verbeelden dat de toeschouwer iets anders vermoedt dan er in wezen te zien is, waarbij vervreemding en een onbehaaglijk gevoel, maar bovenal een mystieke sfeer opgeroepen worden, vormt voor Louis de grootste voldoening die hij in zijn werken kan vinden. Daarbij zijn astronomie, wetenschap, natuur en milieu, cultuur en religie en het menszijn zelf de belangrijkste bronnen voor de op te roepen sfeer en het vinden van symboliek en vormentaal. Omdat Nijhuis bovendien meer dan gemiddeld geïnteresseerd is in de geschiedenis en de culturele ontwikkeling van zijn woonplaats Winterswijk, heeft hij diverse Winterswijkse onderwerpen verbeeld. Bijzonder is het panorama van Winterswijk dat in zes panelen een spectaculair geschilderd beeld geeft van Winterswijk.
Per 1 augustus worden de openingstijden van Het Museum weer zoals ze voor de coronacrisis waren. Wereld van Wenters aan de Meddosestraat 38, 40, 42 is open van dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur, op koopzondagen 30-8 en 27-9 van 13.00 uur tot 17.00 uur. De Museumfabriek, Bedrijvencentrum Morsepoort, Laan van Hilbelink 6.10 is open op maandag, dinsdag en donderdag van 9.00 uur tot 12.00 en van 13.30 uur tot 17.00 uur. Het Historisch Informatie Punt is geopend op dinsdag en donderdag van 13.30 uur tot 17.00 uur. Reserveren is niet meer nodig. Het maximum aantal van zes personen vervalt, wel blijft uiteraard de anderhalve-meterregel gehandhaafd. Groepen worden nog niet toegelaten.


Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden