De grote schoonmaak, waar moet je aan denken?

Is het tijd voor de jaarlijkse of half jaarlijkse grote schoonmaak? Met een aantal stappen pak je deze op de juiste manier aan. Het is heerlijk om alles even echt goed schoon te maken. Het kan even een klusje zijn, maar als je eenmaal van start gaat! Dan is een paar uur goed schrobben en schoonmaken best lekker om te doen! Zet een muziekje op en gaan!

Gooi troep weg

De eerste stap is om  troep/spullen weg te gooien. Een mens verzamelt heel wat en voordat je het weet zitten de keukenlaadjes alweer vol met van alles. Kijk kritisch naar spullen en als je weet dat je het niet nodig hebt, doe het dan ook echt weg! Als je het zonde vindt om spullen weg te doen, breng de spullen dan naar een tweedehands winkel. Zo weet je dat andere mensen er nog plezier van zullen hebben.

Stofvrij maken en soppen

Een tweede stap is om alles stofvrij te maken. Waar je normaal geen stofdoek overheen haalt, doe je dat nu wel! Dus ook achter de kastjes of bij plankjes waar je niet snel bij komt. Als je alles eerst stofvrij maakt, is het makkelijker om er daarna met een sopje overheen te gaan. Dat is dus gelijk ook de derde stap. Lekker soppen!

Apparatuur schoonmaken

Je zult vast niet elke week je apparatuur schoonmaken. Maar bij een grote schoonmaak hoort dat natuurlijk wel! Maak de magnetron schoon, de oven en laat je koffiezetapparaat goed doorstromen met water en azijn. De magnetron krijg je het makkelijkst schoon door een bakje water met citroen te verwarmen in de magnetron. Zo weekt al het vet af in de magnetron en hoef je er alleen nog maar een doekje overheen te halen. Ideaal! De oven heeft vaak wat hardnekkige vlekken. Deze kun je het beste schoonmaken met een speciale ovenreiniger.

Een opfrisser voor je huis

Als je je huis nog wat meer wilt opfrissen, dan kun je er ook aan denken om een nieuwe laag verf op de muur te doen. Na een paar jaar kan de muur aardig verkleuren, helemaal op een plek waar gekookt wordt of waar apparatuur staat.

Bij verfcompleet.nl kun je een kijkje nemen voor verf.Het vergt even wat energie en tijd, maar het eindresultaat mag er zijn! Een super schoon en fris huis is het resultaat!

Dit artikel wordt u aangeboden door verfcompleet.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden