De achtstegroepers van Bargerpaske vliegen symbolisch uit. Foto: PR
De achtstegroepers van Bargerpaske vliegen symbolisch uit. Foto: PR

Groep 8 obs Bargerpaske 'vliegt uit'

Algemeen

WINTERSWIJK - Vrijdag 17 juli 2020 zal in het geheugen gegrift blijven voor de leerlingen uit groep 8 van de Bargerpaske. Wat een prachtig en schitterend laatste schooljaar had moeten worden werd een memorabel, anders en gelukkig toch prachtig laatste schooljaar. De coronatijd dreigde in maart roet in het eten te gooien en alles te verpesten, maar gelukkig liep het anders.

Halverwege juni werd duidelijk dat er toch, met de nodige aanpassingen en veiligheidsmaatregelen, wel wat mogelijk was. Ouders en leerkrachten hebben vervolgens de handen in één geslagen om groep 8 een onvergetelijk afscheid te geven. Enkele ouders hebben in twee weken een heel kampweekend in Heino georganiseerd. Zo heeft de groep dan ook niet een kampweek, maar een Vlielanddag én een heel kampweekend. De leerkrachten gingen samen met de kinderen op volle kracht aan de slag met de musical. De prachtige eindmusical ‘De Diamantroof’, waarin alle 36 kinderen schitterden in hun eigen rol, werd de laatste week op het podium in school opgevoerd. Vanwege de veiligheidsrichtlijnen en het aantal toeschouwers dat was toegestaan werd de musical zelfs twee avonden opgevoerd. Dat betekende ook: niet maar één ochtend uitslapen en ontbijten op school, maar twee ochtenden!

Tot slot was daar vrijdag het afscheid van een niet altijd even makkelijk, maar toch fantastisch eindjaar. Met veel tranen kwamen de kinderen vanaf het kleuterplein door de erehaag van de kleuters. Vervolgens over de rode loper naar het middelpunt van de belangstelling. Daar waar ook de tegels met hun namen, een cadeau van de ouders aan de school, vereeuwigd zijn in het schoolplein. Hun leerkracht wenste hen toe dat zij, net als de duiven die ze in hun handen hielden, altijd weer veilig op hun honk terug mochten keren. Tegelijk werden de duiven losgelaten en zo vlogen de achtstegroepers symbolisch uit, een mooie toekomst tegemoet.

Groep 8 van obs Bargerpaske, in 'Diamantroof'-kleding. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant