Bestuursleden SSB en EHBO Winterswijk ondertekenen overeenkomst. Foto: PR FC Trias
Bestuursleden SSB en EHBO Winterswijk ondertekenen overeenkomst. Foto: PR FC Trias

Ook EHBO Vereniging Winterswijk gaat gebruik maken van 't Huitinkveld

Algemeen

EHBO Vereniging gaat gebruik maken van 't Huitinkveld

WINTERSWIJK - Bij een EHBO herhalingscursus was FC Trias voorzitter Bart Berenschot één van de enthousiaste cursisten van Petra Bouwhuis. Tijdens de pauze gaf Petra aan dat de Winterswijkse EHBO vereniging een nieuw representatief onderkomen voor haar activiteiten zocht. Het resultaat van het gesprek werd onlangs beklonken op het terras van de voetbalvereniging: Henk Breukers (beheerder Stichting Sport Bataafseweg) en José Bos (EHBO vereniging) tekenden een overeenkomst tussen beheerder SSB en EHBO vereniging Winterswijk.

Zij gaan op 't Huitinkveld niet alleen herhalingslessen en opleidingen geven maar ook af en toe vergaderen. De vele vrijwilligers van de EHBO vereniging Winterswijk zijn aanwezig bij allerlei evenementen, als het Vuurfestival en het Oldtimerfestival in Meddo. Maar ook bij de turnwedstrijden van Penta of volleybalduels van Wivoc. Voorkomen is beter dan genezen, daarom geeft men ook sport EHBO, een lezing of voorlichting bij een Winterswijkse (sport-)vereniging of belangstellenden.
Het bestuur van de EHBO verenging Winterswijk is enthousiast over de mooie faciliteit op de accommodatie.
Voorzitter Bart Berenschot en bestuurslid Algemene Zaken Remco Snaphaan van FC Trias hopen dat er op termijn een kruisbestuiving zal ontstaan waarbij zij bijvoorbeeld denken aan een EHBO opleiding voor geïnteresseerde vrijwilligers van de voetbalvereniging om daarmee de eigen groep FC Trias EHBO vrijwilligers uit te breiden die zich nu al (wekelijks) bezig houdt met de medische hulp bij de activiteiten die plaatsvinden op 't Huitinkveld. De eigen FC Trias EHBO groep wordt overigens ook jaarlijks bijgeschoold door Petra Bouwhuis.
Wie ook een EHBO diploma wil halen, of leren reanimeren kan contact opnemen via mail. Dit najaar start, bij voldoende aanmeldingen, een nieuwe opleiding. Ook met vragen kan men mailen.


ehbovereniging
winterswijk@gmail.com

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant