Op safari met een elektrische buggy. Foto: Annet Piek
Op safari met een elektrische buggy. Foto: Annet Piek

Wild kiek'n tijdens safari in Winterswijk

Algemeen

Gidsen vertellen over het wild

WINTERSWIJK - “Wist je dat Winterswijk de hoogste reeëndichtheid heeft in Nederland? Naast reeën is er natuurlijk ook nog ander bijzonder wild waarover leerzame verhalen te vertellen zijn. Tijdens de nieuwe Winterswijkse excursie Wild Kiek’n vertellen we dan ook van alles over het wild dat leeft in het Nationaal Landschap Winterswijk “. Aan het woord is de heer John ter Horst, oud boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen.

Hij is een van de gidsen van de Wildbeheereenheid die bezoekers meeneemt tijdens de excursie. De Wildbeheereenheid is een actieve groep natuurliefhebbers die zich onder andere bezighoudt met wildtellingen en het opsporen van pasgeboren wild met drones. Naast uitleg over het wild vertellen ze ook over hun werkzaamheden.

Melinda Raterdink van Huls Duurzame Energie vult aan: “Wij stellen de buggy’s ter beschikking. Tijdens Wild Kiek’n ga je dan ook op begeleide safari in een elektrische buggy van Huls Duurzame Energie. Het rijden met een elektrische buggy is al een ervaring op zich. Onderweg wordt er getrakteerd op een lekker hapje en een drankje. Het is een grandioze manier om het gebied te leren kennen en met alle uitleg over het wild erbij is het een hartstikke leuke en leerzame belevenis."

Door het gebruik van de stille elektrische buggy’s wordt de natuur niet verstoord en is de kans groot om wild te spotten. De gids is een bevlogen expert op het gebied van wildbeheer en hij vertelt passagiers over zijn werkzaamheden voor de Wildbeheer Eenheid en alles wat hij weet over de omgeving, de planten en de dieren van het Nationaal Landschap Winterswijk. En vragen staat natuurlijk vrij.

De wildsafaris vinden plaats in de avond. Tijdens de schemering zijn de dieren actiever en komen zij uit de bossen. Vertrek – en eindpunt is bij Huls Duurzame Energie aan de Scholtemaatweg 1 in Ratum. Aanmelden en betalen kan bij VVV Inspiratiepunt Winterswijk aan het mevrouw Kuipers Rietbergplein 1. Er is een vaste vertrek dag (op vrijdag) maar in overleg kan er voor groepen een andere dag besproken worden.


www.100procent
winterswijk.nl

www.hulsduurzame
energie.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant