Bram Obbink met een schilderij van een nieuwsgierige koe in het Wooldse Veen. Foto: Obbink
Bram Obbink met een schilderij van een nieuwsgierige koe in het Wooldse Veen. Foto: Obbink

Doopsgezind Kerkje met expositie opgenomen in dorpswandeling Gilde

Algemeen

WINTERSWIJK - Winterswijk is trots op het Doopsgezind Kerkje, het schuilkerkje aan de Torenstraat. Elke zomer is er een expositie en in het weekeinde een openstelling voor bezoekers. Deze zomer kan het kerkje helaas niet elk weekeinde open staan voor bezoekers, maar een expositie is er wel. De dorpsgidsen van het Gilde hebben het kerkje in hun wandeling opgenomen en laten het gastvrije en onlangs opnieuw geschilderde kerkje van binnen zien. Het kerkplafond vertoont in het midden de stralende zon met daaromheen de woorden uit het oude testament, Maleachi 4: “Die mijn naam vreest, zal de zon der gerechtigheid opgaan.”

Men kan de schilderijen van de Winterswijker Bram Obbink bewonderen. Obbink schildert figuratief en laat zich inspireren door mensen, natuur en monumentale gebouwen en boerderijen in de Achterhoek. Zijn schilderingen in acryl op linnen bevatten vaak een humoristisch element, en zetten altijd aan tot nadenken. Obbink zet zijn scherpe observaties om tot heldere beelden.

De dorpswandelingen onder leiding van een deskundige gids starten bij het VVV en kunnen nu doorgaan in kleine groepjes, waarbij de anderhalve meter afstand de regel is.

Het Doopsgezind Kerkje is nog in de race voor de publieksprijs ‘de meest gastvrije kerk van Oost-Nederland’. Men kan nog stemmen via: www.gastvrijekerk.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant