Sjef Lommen heet de leerlingen en genodigden welkom. Foto: Eva Schipper
Sjef Lommen heet de leerlingen en genodigden welkom. Foto: Eva Schipper

Bijzonder, maar geslaagde diplomering GKC

Algemeen

WINTERSWIJK - Geen examenfeestjes of een gala, maar wel een uitbundige diplomering voor de leerlingen van het Gerrit Komrij College. De diplomering zag er iets anders uit dan in andere jaren, maar het was zeker niet minder geslaagd. Zoals teamleider vmbo Ronald Rondeel zegt: “Alle diploma-uitreikingen hebben een dikke tien verdiend.”

Dit jaar zaten er per geslaagde leerling, twee genodigden bij elkaar. Tussen deze groepjes genodigden was natuurlijk rekening gehouden met genoeg afstand. Ook was er voor andere familieleden en kennissen een livestream geregeld. Zo konden alle geïnteresseerden deze bijzondere diploma-uitreiking online bijwonen. Bovendien werd dit jaar een diploma uitgereikt per klas in plaats van per niveau, om zo te voorkomen dat er teveel mensen in de zaal zaten. Na afloop kregen alle leerlingen een welverdiende slagroomtaart van de school.

Sjef Lommen is de rector van het Gerrit Komrij College. Ook hij is net als teamleider Ronald zeer te spreken over de diplomering. “Het was een feestelijke diplomering.” Sjef benadrukt hoe belangrijk hij het vindt dat de waarde van het diploma gelijk is aan elk ander jaar. “ Het diploma dat de leerlingen vandaag hebben gekregen is een volwaardig diploma en geeft de leerling toegang tot het vervolgonderwijs.”
Ronald vertelt hoe waardevol het is dat deze diploma-uitreiking toch door ging. “De leerlingen hebben we maar liefst 112 dagen niet fysiek in de school gezien. We vinden het erg belangrijk voor de leerlingen dat ze in hetzelfde gebouw, waar ze ook begonnen zijn aan deze loopbaan, afscheid kunnen nemen van elkaar. Dat is volgens mij echt heel waardevol.” Ronald vertelt ook enthousiast over de online-kijkers. “Bij het vmbo logden er ongeveer tachtig mensen mee per klas in. Bij het vwo waren het er per klas al gauw 120. Per computer keken er thuis gemiddeld twee tot drie mensen mee. We denken erover om dit volgend jaar ook weer te gaan doen.”

Het woord trots kan volgens Ronald niet vaak genoeg genoemd worden. “ Ik ben echt onwijs trots op de leerlingen. Ze hebben ondanks dat ze niet fysiek naar school hoefden, toch de discipline gehad om aan school te werken. Het is echt een compliment waard.” Ook is Ronald trots op de docenten. Ze hebben het online-onderwijs zo snel kunnen inrichten. Daarbij hebben ze het ook voor elkaar gekregen om in contact te blijven met de leerlingen. Ook dit is een compliment waard.”

De welverdiende slagroomtaart. Foto PR.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant