Emma Smit. Foto: PR WUh
Emma Smit. Foto: PR WUh

AutoMaatje ook voor jongeren

Algemeen

WINTERSWIJK - Inmiddels kan iedereen weer gebruik maken van AutoMaatje. De chauffeurs houden zich uiteraard wel aan richtlijnen. Zo hebben zij een scherm geplaatst in de auto en dragen zij een mondkapje.

Wie binnenkort ergens naar te moet en nog geen vervoer heeft, kan gebruik maken van Auto Maatje. AutoMaatje is er voor iedereen, jong en oud. Of men nu na lange tijd weer eens bij vrienden op bezoek wil, naar de fysiotherapie of de kapper moet, de chauffeurs van AutoMaatje brengen gebruikers er naar toe. De chauffeur haalt iemand op het afgesproken tijdstip op en men wordt naar de bestemming gebracht. Later wordt men dan weer thuisgebracht.
Een van de nieuwe chauffeurs van AutoMaatje is Emma Smit: ‘Ik ben Emma Smit (21 jaar), geboren en getogen in Winterswijk. Na de middelbare school ben ik in 2017 begonnen met de studie Bedrijfskunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Afgelopen week heb ik te horen gekregen dat ik mijn bachelor diploma heb behaald. Komend studiejaar ga ik beginnen met de master Marketing Management in Tilburg. Maar nu eerst ga ik genieten van m'n vakantie waar ik naast de hockeytrainingen, tennispotjes en etentjes met vrienden ook graag wat anders wil doen. Ik las over het project AutoMaatje. Met dit project kunnen mensen die niet meer zelf met de auto op pad kunnen, worden geholpen door chauffeurs die ze naar hun bestemming brengen. Dit leek mij wel wat omdat ik autorijden erg leuk vind en ook regelmatig achter het stuur zit. Het maakt het nog leuker om samen met mensen in de auto te zitten en hen een handje te kunnen helpen. Ik hoop in de toekomst veel mensen veilig naar hun bestemming te kunnen brengen.’

Wie gebruik wil maken van AutoMaatje kan contact opnemen met het Samenrijderspunt. Meld een rit minimaal twee dagen van tevoren aan via tel. 0543 200 036. De vrijwilligers zijn bereikbaar van maandag tot en mt vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. Mailen kan ook: automaatje@vpwinterswijk.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant