Vrijwilligers gezocht bij Kledingbank

Algemeen

WINTERSWIJK - Wie op zoek is naar leuk en uitdagend vrijwilligerswerk kan terecht bij de Kledingbank Winterswijk. De stichting Kledingbank Winterswijk en omstreken is een stichting met als doel het doorgeven van goede, herbruikbare kleding aan mensen die het hard nodig hebben, maar zich dit niet altijd kunnen veroorloven. De Kledingbank helpt sinds 2013 mensen uit Winterswijk, Oost Gelre, Berkelland en Aalten. Een team van ongeveer 40 vrijwilligers zorgt ervoor dat er jaarlijks zo'n 1000 mensen van kleding voorzien kunnen worden. Ter uitbreiding van het team zijn er een aantal vacatures.

Voor de maandag- en/of dinsdagmiddag is men op zoek naar een dagcoördinator. Een dagcoördinator heeft als taak om het team vrijwilligers (ongeveer 4 personen) aan te sturen en te begeleiden. Samen met het team zorgt de coördinator ervoor dat klanten worden geholpen en dat binnengebrachte kleding wordt gesorteerd. Voor deze functie dient men te beschikken over goede communicatieve vaardigheden.

Op diverse dagdelen is de hulp van een vrijwilliger voor algemene werkzaamheden welkom. De vrijwilliger is praktisch bezig en zet zich in om anderen te helpen. Men werkt één vast dagdeel per week in een klein team. De vrijwilliger helpt klanten in de winkel en zorgt ervoor dat de binnengebrachte kleding wordt gesorteerd.

Wie het leuk lijkt om te komen helpen bij de Kledingbank kan contact opnemen met Eline Navis (06-52279677) of mail naar info@kledingbankwinterswijk.nl. Kijk voor meer informatie op de site en Facebookpagina. Op zaterdag 12 september is er een kennismakings- en informatieochtend voor belangstellenden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant