Tegel ruilen voor een gratis plant

Algemeen

WINTERSWIJK - De gemeente Winterswijk nodigt inwoners graag uit om samen een eerste stap te zetten naar het vergroenen van wijken en buurten. Dit doen ook andere gemeenten onder de naam ‘Operatie Steenbreek’. Op zaterdag 11 juli 2020 is de eerste actie ‘Tegel eruit, plant erin’. Inwoners kunnen op deze dag een tegel of twee klinkers uit eigen tuin inleveren voor een gratis plant.

Het klimaat verandert en dat is te merken. Steeds vaker hebben we te maken met hevige hoosbuien, hitte of een lange periode van droogte. Dit alles heeft verschillende oorzaken. Maar uit diverse onderzoeken blijkt dat de toename van verharding negatieve effecten heeft op de gezondheid van mens, dier en natuur. Wethouder Tineke Zomer: "In een versteende omgeving wordt het in de zomer vaak te warm. Een groene tuin is een stuk koeler en ik word ook altijd blij van bloeiende planten. Tegel eruit, plant erin en als bonus krijg je goede zin."

Tegelruilactie
Op zaterdag 11 juli 2020 kunnen inwoners uit Winterswijk één tegel of twee klinkers inleveren en ze ontvangen een gratis plant voor in de tuin ervoor terug. Er kan gekozen worden uit verschillende soorten planten en op=op. Een tegel ruilen is mogelijk tussen 10.00 uur en 16.00 uur op de volgende twee locaties: Centrum Duurzaam Winterswijk (bij het raadhuis): Mevrouw Kuipers - Rietbergplein 1 in Winterswijk of bij Tuincentrum Wenninkhof: Hoeninkstegge 5 in Winterswijk – Meddo


www.duurzaamwinterswijk.nl/steenbreek

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant