Peter en Herna Westera openden samen met hun kleindochters Emma en Elaine de winkel. Midden Robbert Westera. Foto: PR
Peter en Herna Westera openden samen met hun kleindochters Emma en Elaine de winkel. Midden Robbert Westera. Foto: PR

Nieuwe pianowinkel open

WINTERSWIJK - Afgelopen dinsdag opende Peter Westera, samen met zijn vrouw Herna de fonkelnieuwe pianowinkel aan de Meddosestraat. Hij werd daarbij bijgestaan door hun kleindochters Emma en Elaine Westera. "43 jaar geleden heeft mijn vader ook een grote verbouwing laten doen en de nieuwe winkel werd toen ook op 30 juni geopend. Ik vind het mooi dat hij nu na deze grondige verbouwing opnieuw degene is die het lint kan door knippen", aldus Robbert Westera, die het bedrijf 20 jaar geleden overnam van zijn vader. "Helaas nu nog even geen feestje in verband met corona, maar van uitstel komt geen afstel, want wat in het vat zit verzuurd niet."

Begin dit jaar ging de sloophamer in de pianowinkel. "We hadden de keus, of groot onderhoud plegen, of deels slopen en het pand opnieuw opbouwen. Ik heb voor het laatste gekozen. Het was vrij rigoureus. Daarbij kwam natuurlijk de coronacrisis waar ons bedrijf ook de nodige financiële schade door op heeft gelopen. Het was een stressvolle periode." De bouw kon doorgaan en de winkel is dan ook maar net ietsje later opgeleverd dan gepland.
De pianowinkel is nu alleen nog op de begane grond. Robbert: "Voorheen hadden we ook op de boven verdieping nog winkelruimte. Het waren kleine hokjes, zoals dat in oude panden vaak het geval is. Nu hebben we de winkel naar achter uit kunnen bouwen en boven twee appartementen kunnen realiseren. De winkeloppervlakte is ongeveer gelijk gebleven." Aan de wanden worden kunstwerken geëxposeerd. In de toekomst is het de bedoeling dat er wisselende exposities te bewonderen zijn.

Gevel
Bij de bouw heeft Westera rekening gehouden met de historie van het pand. "We hebben de gevel in oude staat teruggebracht", legt Robbert uit. "Waarschijnlijk vinden voorbijgangers dat er nogal wat deuren in het pand zitten. Dat kan kloppen. Oorspronkelijk waren dit drie winkeltjes; de fietsenwinkel van Deunk, de rookwarenwinkel van Ter Beek en de snoepwinkel eveneens van Ter Beek. De tekenaar is aan de hand van oude foto's aan de slag gegaan en de gevel is zoveel mogelijk teruggebracht zoals het ooit was. Tijdens de sloop kwam ook de authentieke toog boven het raam tevoorschijn. Deze is gerenoveerd en ook weer zichtbaar. Ik hoop dat we zo ook een bijdrage leveren aan een betere uitstraling van de Meddosestraat. Als straks de kop van de Meddosestraat nog aangepakt wordt, vormt deze straat een mooi visiteplaatje voor bezoekers van het centrum."

Peter Westera is erg trots op het resultaat: "Ik vind het prachtig geworden. Het is een enorme investering en veel werk, maar het is het waard geweest."

Ambachtelijk handwerk
Achterin de winkel is kantoorruimte, maar ook het pianoatelier gemaakt. "We hebben nu een mooie, ruime werkplaats. Vanuit de winkel kunnen bezoekers ook zien hoe er aan de instrumenten gewerkt wordt. Het is natuurlijk nog steeds specialistisch, ambachtelijk handwerk. Ik ben er trots op dat mijn medewerkers en ik dat ook aan de mensen kunnen laten zien op deze manier", besluit Robbert.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden