Burgemeester Bengevoord op Lintjestour door Winterswijk

WINTERSWIJK - Op vrijdag 3 juli gaat burgemeester Joris Bengevoord op Lintjestour door Winterswijk. Zestien inwoners uit Winterswijk krijgen hun Koninklijke onderscheiding dan alsnog uitgereikt.

Vanwege de coronamaatregelen kon de uitreiking van de Koninklijke onderscheidingen tijdens de Lintjesregen op 24 april niet doorgaan. Op deze dag heeft de burgemeester Bengevoord alle gedecoreerden wel persoonlijk laten weten dat zij een Koninklijke onderscheiding krijgen.
Nu de coronamaatregelen zijn versoepeld, heeft de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties op advies van de Kanselarij der Nederlandse Orden besloten dat de uitreiking van de lintjes op vrijdag 3 juli alsnog kan plaatsvinden.

Lintjestour
Aanstaande vrijdag gaat burgemeester Bengevoord op Lintjestour door Winterswijk. Op feestelijke wijze bezorgt hij de Koninklijke onderscheidingen bij de gedecoreerden thuis. In verband met de geldende coronamaatregelen, is het niet mogelijk dat de burgemeester de onderscheiding bij de gedecoreerden opspeldt. Wel is het mogelijk dat de partner of een persoon uit de gezamenlijke huishouding de onderscheiding in het bijzijn van de burgemeester opspeldt.
In Winterswijk heeft de Lintjesregen dit jaar een recordaantal Koninklijke onderscheidingen opgeleverd. Maar liefst zestien inwoners ontvangen vrijdag een lintje voor hun bijzondere verdiensten. Veertien personen zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en twee tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden