Vertrekkend algemeen directeur Jan Kosters (links) en zijn opvolger Patrick Weijers (rechts). Foto: PR
Vertrekkend algemeen directeur Jan Kosters (links) en zijn opvolger Patrick Weijers (rechts). Foto: PR

Patrick Weijers algemeen directeur Sorba Projects BV

Algemeen

WINTERSWIJK/AALTEN - Sorba heeft zich in de afgelopen twee decennia van klein kantoor voor beplatingsmateriaal ontwikkeld tot grote speler op het gebied van gevelbouw en de aankleding van infrastructurele projecten. Onder leiding van algemeen directeur Jan Kosters is het Winterswijkse bedrijf sterk gegroeid en heeft het gewerkt aan spectaculaire projecten zoals de OV Terminal in Arnhem en nu aan het Depot Boijmans Van Beuningen in Rotterdam.

Na 17 jaar werd het volgens Jan Kosters tijd voor verandering. Nu zal nieuwbakken algemeen directeur Patrick Weijers, al 23 jaar werkzaam bij Sorba, hem opvolgen. Na een ruime voorbereiding is eind vorig jaar de knoop doorgehakt en is de wisseling van de wacht in gang gezet. Na zeventien jaar als directeur heeft Jan Kosters besloten zijn taken over te dragen aan Patrick Weijers.

Jan Kosters heeft in 2004, vanwege gezondheidsproblemen van toenmalig directeur Nic van der Werff, de functie van Algemeen Directeur moeten overnemen. “Het leek me beter om ditmaal de taken in alle rust en zonder tijdsdruk over te dragen,” aldus Jan Kosters.

Sorba heeft begin deze eeuw een grote ommezwaai gemaakt van kleine beplatingsprojecten naar complete aanbestedingen van gevels en aankleding van infrastructurele projecten. Deze koers heeft Kosters, met volle medewerking en ondersteuning van het gehele Sorba team, doorgezet en zo groeide het bedrijf van 20 medewerkers in een klein kantoor, naar een zelfstandig bedrijf met circa 80 medewerkers, met een eigen kantoorgebouw, productiehallen en productiefaciliteiten. “Tijdens mijn tijd als algemeen directeur hebben we als Sorba aan toonaangevende projecten mogen werken. Met veel vertrouwen geef ik nu het stokje door.”

Nieuwe directeur met een vliegende start
Toen de Aaltense Patrick Weijers zijn studie vliegtuigbouw in Haarlem had afgerond, was vliegtuigbouwer Fokker vlak daarvoor gestopt en kreeg hij lucht van een openstaande vacature bij Sorba in Winterswijk. Zo kwam Weijers in 1997 in dienst bij Sorba, eerst op de afdeling calculatie en verkoop, maar Weijers schoof al gauw door richting het projectmanagement. Een van zijn eerste projecten had nog een relatie met de luchtvaartindustrie, namelijk de uitbreiding van de D-pier op Schiphol. Tot eind 2019 was Weijers projectmanager op grote binnenlandse en buitenlandse projecten, waarbij de focus de laatste jaren vooral lag bij diverse metrostations in Londen. Nu na 23 jaar schuift Weijers door naar de functie van algemeen directeur. “In de toekomst willen we onze huidige positie in de gevelbouw en infrastructuur verder uitbouwen en we verwachten dan ook nog meer toonaangevende en spectaculaire projecten te realiseren. Net als in de afgelopen jaren zal de focus vooral liggen op projecten in de Utiliteitsbouw en Infrastructuur in Nederland en Engeland. Maar daarnaast willen we onze positie in Duitsland verder proberen te ontwikkelen, door ook hier meer te focussen op de Infrastructurele projecten.”

Overdracht
Het afgelopen half jaar hebben vertrekkend directeur Kosters en nieuwe directeur Weijers veel samengewerkt. Zo was Weijers in staat zijn taken als projectmanager af te ronden en zich langzaam in te werken in de taken van Kosters. Hierdoor is een geleidelijke transitie ontstaan die ervoor zorgt dat de alledaagse zaken draaiende blijven en de continuïteit van Sorba gewaarborgd blijft.
Door het coronavirus kan Sorba helaas geen groots afscheidsfeest voor Jan Kosters organiseren. Hier zal op een andere manier invulling aan worden gegeven.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant