Joke (uiterst links) en Suzanne Ruesink, met (klein)zoon Luca, en rechts Ina en Jan Hofsteenge, op één van de vele toestellen in de speeltuin van 't Schepersveld. Foto: Lydia ter Welle
Joke (uiterst links) en Suzanne Ruesink, met (klein)zoon Luca, en rechts Ina en Jan Hofsteenge, op één van de vele toestellen in de speeltuin van 't Schepersveld. Foto: Lydia ter Welle

Schepersveld wordt Suzie's Farm

Algemeen

Familie Ruesink neemt zalencentrum over van Jan en Ina Hofsteenge

Door Lydia ter Welle

AALTEN - Zalencentrum 't Schepersveld gaat per 1 juli over in andere handen. De familie Ruesink neemt het bedrijf over waar Ina en Jan Hofsteenge in de afgelopen 35 jaar de scepter zwaaiden. Dochter Suzanne Ruesink maakt er - met hulp van haar familie - een droom waar: Suzie's Farm, voor 'Farm, Food & Fun', oftewel een concept 'van grond tot mond', om al het moois, lekkers en leuks van de boerderij te promoten en verkopen.

Suzanne Ruesink gaat zich fulltime bezig houden met het horecabedrijf. Ze vertelt: "Mijn ouders en mijn zussen Mariël en Joyce helpen waar nodig. Eigenlijk is dit, net als bijvoorbeeld de Farm & Country Fair, een familieproject waarbij we hulp krijgen van velen. Tot dusver was ik veel op de boerderij, maar de laatste jaren was ik ook al heel veel op reis. Dan werd mijn werk op de boerderij prima overgenomen door de jongens die bij ons werken. En zo zal dat ook straks goed gaan. En ik kan een droom waar maken: het concept Suzie's Farm neerzetten. Want dat is waar ik de afgelopen jaren kennis voor heb opgedaan door overal, zowel in Nederland als over de hele wereld, als boerenambassadeur op te treden. Ik deed daarbij ideeën op over de manier waarop ik ons eigen bedrijf, met al het goede van het boerderij, over het voetlicht kan brengen. Volgens het concept - Farm, Food & Fun - werken we al op ons bedrijf en met de Farm & Country Fair, maar zaken als dierziekten en klimaatverandering maken dat we verwachten dat het regelmatig kan voorkomen dat we - zoals een paar jaar terug door noodweer, nu door corona - de fair voor een dag of zelfs helemaal moeten afgelasten. Tegelijk bood dit jaar de coronacrisis ons veel tijd om na te denken hoe we in de toekomst verder willen en kunnen. Zo kwamen we er toe om hier eens te gaan kijken. En toen was het snel beslist, ook omdat we een heel fijne klik hebben met Jan en Ina Hofsteenge, die het bedrijf zo'n jaar of vier geleden te koop zetten omdat zij de leeftijd hebben om het wat rustiger aan te doen."

Toen Suzanne aan de medewerkers, waaronder die van 't Schepersveld, haar plannen uit de doeken deed, kreeg ze te horen: 'Wat jij wilt, is alles over het boerenleven, dat we altijd op de Fair laten zien, 't hele jaar door laten zien op Suzie's Farm, oftewel op het Schepersveld'. "En dat is hoe het is: het wordt een plek waar al het goede van de boerderij te proeven en beleven is, doordat de boerderij als het ware hier naar toe komt. Zo stel ik me voor dat er soms een koe hier is. Dan kunnen we laten zien hoe het melken gaat. Of we laten zien hoe schapen scheren in zijn werk gaat, en daarbij komen dan activiteiten die daarmee te maken hebben, zoals spinnen, vilten en hobbyisten die laten zien welke mooie producten ervan gemaakt worden. Maar het is ook de plek waar je lekker à la carte kunt eten, uiteraard met producten van onze boerderij en van andere lokale en regionale producenten, of waar je ook met het gezin of een vriendengroep aan een grilltafel kunt plaatsnemen om zelf de heerlijkheden van de boerderij te bereiden en te proeven. Kinderen hebben er alle ruimte om te spelen in die prachtige speeltuin, die we nog gaan uitbreiden met watertoestellen. Er komen nog traptrekkers, en dan hebben we nog de midgetgolfbaan, de schiet- en kegelbanen, en een heerlijk ruim terras. Kortom: een heerlijke plek waar iedereen, van jong tot oud(er) zich kan vermaken, en tegelijk iets op kan steken en beleven van de gang van zaken op de boerderij."

Als voordeel noemt Suzanne ook de ligging: 't Schepersveld aan de Loohuisweg ligt helemaal buitenaf, maar tegelijk toch dichtbij Aalten. Bovendien is boerderij 't Westendorp van de familie Ruesink ook op ideale afstand gelegen van 't Schepersveld: dichtbij genoeg om bijvoorbeeld een leuk doel voor uitstapjes vanuit 't Schepersveld te vormen, en om alles van de boerderij naar 't Schepersveld toe te brengen. "We hopen volgend voorjaar de aanpassingen op weg naar Suzie's Farm klaar te hebben. Dat zal ook het moment zijn dat we afscheid nemen van de naam Schepersveld om de naam Suzie's Farm te gaan voeren. Voor de duidelijkheid: we blijven in de tussentijd gewoon open, zoals dat volgens de corona-regels mag. En ook blijven we nu en in de toekomst graag alle verenigingen en clubs begroeten die 't Schepersveld als 'thuishaven' hebben. Dat verandert niet."

Jan en Ina Hofsteenge zijn blij met de overname van 'hun' Schepersveld door de familie Ruesink. Ze stemmen - net als overigens de buren die ook al op de hoogte zijn - van harte in met de plannen van Suzanne en haar familie. De Hofsteenges blijven voorlopig nog ondersteunen. "Op de achtergrond, en alleen als Suzanne vragen of verzoeken heeft. Dat doen we met plezier, en zo lang als het nodig is. We gaan straks verhuizen naar ons huis in Aalten, maar zijn voorlopig nog wel even hier", zegt Jan. Ina vult aan: "We willen van deze gelegenheid graag gebruik maken om onze gasten te bedanken voor hun vertrouwen. We vinden het heel jammer dat er vanwege corona geen mogelijkheid is om dat op een persoonlijker manier te doen. Maar onze dank is er niet minder om!"

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant