Present zijn tijdens coronacrisis

Algemeen

WINTERSWIJK - Vanwege het coronavirus zijn er verregaande maatregelen genomen die een grote impact hebben op het dagelijks leven van iedereen, maar in het bijzonder van kwetsbare mensen. Het zijn onwerkelijke en zorgelijke tijden. In deze zware tijden komen bewegingen op gang waarin mensen naar elkaar omzien.

Op Facebook kan men op diverse manieren hulp vragen en hulp aanbieden. Daarvoor kan men kijken op Facebook: Coronahulp Achterhoek of #Nietalleen. De Winterswijkse Uitdaging heeft een speciaal Meldpunt hulpverlening Corona in het leven geroepen en ook het Rode Kruis heeft een telefoonnummer voor mensen in thuisisolatie/quarantaine: 070-4455888 (voor een luisterend oor, advies of extra hulp).
Present wil kleine groepen vrijwilligers (max. 3 personen) online en/of telefonisch verbinden met mensen die extra hulp kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld ouderen, mensen met een lichamelijk-, verstandelijke- of psychische beperking en/of chronische ziekte, mensen die de taal niet goed spreken of digitaal niet zo vaardig zijn.
Het groepje houdt telefonisch en online contact, bezorgt een bloemetje, stuurt een leuke tekening of kaart, maakt een videoboodschap, enzovoort.
Dit wordt, zoals altijd gedaan in samenwerking met hulpverleners, omdat zij weten wie wel wat extra aandacht en ondersteuning kan gebruiken. Present coördineert aanbod en vraag, maakt een geschikte koppeling en begeleidt digitaal de vrijwilligers voor de komende periode.
Het is, voor zowel de groepsleden onderling als voor de hulpontvanger, niet de bedoeling om fysiek contact met elkaar te hebben. Bij het onderhouden van het contact dienen de richtlijnen van het RIVM te worden gevolgd. En hoe mooi zou het zijn, om wanneer dit weer is toegestaan, elkaar ook in het echt te ontmoeten.

Wie vrijwilliger wil zijn, of hulp kan gebruiken kan contact opnemen via tel. 06-14747345, Faebook: present winterswijk, of mail: info@presentwinterswijk.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant