Hiermee drukte men illegale bladen. Foto: PR
Hiermee drukte men illegale bladen. Foto: PR

Gedeeltelijke heropening museum Wereld van Wenters

WINTERSWIJK - Diverse openbare instellingen mogen met ingang van 1 juni weer open, mits men voldoet aan de gebruikelijke coronaprotocollen. Vereniging Het Museum kan dit in de Wereld van Wenters in de Meddosestraat. Besloten is dat het museum voorlopig alleen op de zaterdagen in de periode van 6 juni tot en met 12 juli bezocht kan worden voor – naast de bakkerij – de expositie'“75 jaar bevrijding', een speciale expositie over de oorlogsjaren en de bevrijding. De opening van deze tentoonstelling kon afgelopen maart geen doorgang vinden vanwege de coronacrisis.

Aan deze tentoonstelling wordt meegewerkt door het Crash-museum in Lievelde. Middels een flink aantal foto’s, voorwerpen en - soms kleine - verhalen wordt een beeld geschetst van die donkere tijd. Uiteraard is er aandacht voor de Jodenvervolging, de rol van NSB-burgemeester Bos en voor het verzetswerk van tante Riek. De bijzondere boeken van burgemeester Kneppelhout zijn te zien, maar ook een schilderij van Ger Heesen. Dat is een geschenk van de buren aan de familie Te Bokkel, die beschikte over een kelder waarin veilig geschuild kon worden. Met drie werken van Max van Dam, vermoord in Sobibor, gedenken we deze talentvolle Winterswijkse kunstenaar. En dan is er ook nog het geboortekaartje van de eerste Winterswijker, geboren in een vrij Winterswijk op 31 maart 1945.

De tentoonstelling is dus te bezichtigen op de zaterdagen 6, 13, 20 en 27 juni en 5 en 12 juli. Openingstijden van 11.00 tot 17.00 uur. Reserveren 24 uur van tevoren via de website www.vereniginghetmuseum.nl, entree is 4 euro.
De volgende RIVM-maatregelen worden in acht genomen: maximaal 6 bezoekers, anderhalve meter afstand, informatie op papier over looproute, bakkerij en tentoonstelling, geen groepen, geen horeca, geen openbaar toilet.
Na deze tentoonstelling zal vanaf 31 juli tot eind 2020 een expositie te bewonderen zijn van werken van de vermaarde Winterswijkse schilder Louis Nijhuis, bekend om zijn voorkeur voor het magisch realisme en het bijzondere panorama van Winterswijk in zes panelen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden