Afbeelding

Samen komen we er wel

Algemeen

Samen komen we er wel

Afgelopen zaterdag bezochten wij de markt in Winterswijk op een alternatieve locatie. Fantastisch dat ook de middenstand gebruik kan maken van verruimende maatregelen. Eindelijk weer een stuk bedrijvigheid in Winterswijk waar velen naar uitkeken. Wat zal het mooi zijn als straks de horeca ook weer kan functioneren en zo nog veel meer. Als we de verantwoordelijkheid nemen en ons gedrag aan passen niet alleen voor ons zelf, familie en vrienden maar ook voor mensen die we niet kennen maar wel ontmoeten dan ziet het er misschien wel naar uit dat mogelijk verdere versoepeling kan optreden. Misschien wel met voorlopig blijvende beperkingen, maar toch.
Terug naar de markt van afgelopen zaterdag. Uit de pers en wandelgangen bleek dat hier in enkele dagen een huzarenstukje is geleverd. Samen met de plaatselijke overheid, de marktmensen en nog velen meer. In hoeverre ook de middenstand op vaste locatie hierbij voldoende is betrokken en tijdig rechtstreeks is ingelicht is ons niet duidelijk. Hoe kan het dat bijvoorbeeld in de Roelvinkstraat voor de deur van de biologische supermarkt Ekoplaza een kraam is geplaatst met de rugzijde naar genoemde supermarkt. Ook verderop in diezelfde straat gebeurde dat. De winkel is daarmee uit het zicht en op z’n zachtst gezegd is het nu niet echt collegiaal.
Ook de keuze om een kraam met groenten te plaatsen voor een winkel die ook groenten verkoopt verdient geen schoonheidsprijs. Terwijl de meest simpele oplossing zou zijn om genoemde kraam aan de overkant van de straat te plaatsten. Geen moeite en met voor iedereen een beter resultaat!

Zondag lazen wij op internet dat de markt gisteren goed bezocht en dus succesvol was. Misschien dat bij een vervolg de organiserende mensen rekening kunnen houden met de belangen van een ieder? Dan is het terecht dat we er samen wel komen.


Willie en Henk Wessels


Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant