NL-Alert controlebericht op 8 juni

NL-Alert controlebericht op 8 juni

ACHTERHOEK - Maandag 8 juni rond 12.00 uur zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Ook in Gelderland. Het NL-Alert controlebericht ontvangt iedereen op z'n mobiel. Daarnaast is het NL-Alert controlebericht te zien op steeds meer digitale reclameschermen en digitale vertrekborden van bus, tram en metro. Vanaf nu ook op digitale vertrekborden van de NS.

Met het NL-Alert controlebericht kan iedereen ervaren hoe het is om een NL-Alert te ontvangen. Iedereen die zo'n NL-Alert ziet, wordt geadviseerd het meteen te lezen, in actie te komen anderen te helpen. NL-Alert waarschuwt en informeert over noodsituaties zoals een grote brand, terroristische aanslag, epidemie of onverwacht noodweer. In een NL-Alert staat wat er aan de hand is, wat iedereen moet doen en waar meer informatie is te vinden.
Iedereen ontvangt NL-Alert op de mobiel. Daarvoor hoef je niets te doen. Wanneer iemand een NL-Alert op de mobiel ontvangt, laat de telefoon een hard en doordringend alarmgeluid horen. Let op: het NL-Alert controlebericht kan luid binnenkomen bij wie een koptelefoon of oortjes gebruikt.
NL-Alert is ook te zien op steeds meer digitale reclameschermen en digitale vertrekborden van trein, bus, tram en metro.
Deze campagne is mede mogelijk gemaakt dankzij een subsidie van het Fonds voor interne veiligheid van de Europese Unie in het kader van ‘Balancing Security and Mobility’.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden