Een deel van de tijdelijke locatie van de zaterdagmarkt. Foto: Bernhard Harfsterkamp
Een deel van de tijdelijke locatie van de zaterdagmarkt. Foto: Bernhard Harfsterkamp

Vanaf zaterdag markt op parkeerplaatsen rondom Boogie Woogie

Door Bernhard Harfsterkamp

WINTERSWIJK – Nadat vorige week opnieuw is gestart met de woensdagmarkt, zal er vanaf zaterdag 23 mei ook weer een zaterdagmarkt gehouden worden. Deze markt wordt niet gehouden rondom de Jacobskerk, maar op de parkeerplaatsen tussen het voormalige pand van de Aldi en Boogiewoogie en langs de Roelvinkstraat. Over deze mogelijkheid werd op zaterdag 16 mei voor het eerst gesproken tijdens een overleg tussen de gemeente en de Marktvereniging. Op maandag 18 mei vond er een vervolgoverleg plaats tussen burgemeester Joris Bengevoord, wethouder Henk Jan Tannemaat en Jan Pleiter, vice-voorzitter van de Marktvereniging. Daaruit bleek dat iedereen kan instemmen met de alternatieve locatie.

Beste mogelijke oplossing voor dit moment
“Dit is de best mogelijke oplossing voor dit moment”, zegt Koos Prins, voormalig voorzitter van de Marktvereniging, die nog wel betrokken was bij het zaterdagoverleg. “Er was toch angst dat bij een zaterdagmarkt rondom de kerk het te druk zou worden in het centrum. Dan moet je snel schakelen. We hebben verschillende opties besproken, maar deze bleef als enige over.” Om alle marktkramen kwijt te kunnen met de huidige coronaregels is twee keer zoveel ruimte nodig dan op de Markt. “Het moet op deze locatie kunnen. Dat wordt nog precies uitgemeten. Als het moet, kunnen de kramen enkele meters inleveren.” Hoe lang de markt op deze locatie zal blijven is niet bekend. “We hebben geen idee”, zegt Prins, “We blijven hier totdat we weer terug kunnen.”

Publiek voor terrassen en markt goed scheiden
Wethouder Henk Jan Tannemaat bevestigt de keuze. “Ik ben blij met de medewerking voor dit alternatief van de ABH, de Marktvereniging en de Horeca.” Hij houdt er rekening mee, dat de markt hier tot in het najaar en misschien wel langer gehouden zal worden. Omdat de terrassen op 1 juni weer open mogen was er zorg of dit wel te combineren was met een markt. “Daarom zijn we de Horeca tegemoet gekomen. We willen geen Venlose toestanden.” Daar was het in het afgelopen weekend te druk, mede omdat de Duitse buren de grens weer over mogen. Door de Horeca op de Markt, het publiek in de winkelstraten en de bezoekers van de markt beter te scheiden kunnen problemen worden voorkomen. Om de markt aanstaande zaterdag mogelijk te maken, moet er nog veel geregeld worden, zoals de aanleg van tijdelijke stroomvoorzieningen. Afgesproken is dat de gemeente hiervoor zal zorgen. “Het is ook voor langere tijd”, zegt de wethouder.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden